2 de julio de 2022 | Actualizado 14:25

L’augment de la producció de sal per a desglaç de ICL Iberia porta a màxims la seva exportació

ICL ha acordat amb FGC ampliar "gradualment" les freqüències ferroviàries entre la seva planta i el port de Barcelona
Operativa de càrrega de sal en la terminal de ICL Ibèria al port de Barcelona | ICL Iberia

La terminal d’ICL Iberia al port de Barcelona va batre al mes de maig el seu rècord mensual d’exportació de sal, assolint les 74.377 tones i situant-se el 69% per sobre del mes anterior. Aquest augment es deu a la posada en marxa de la nova planta de sal de desglaç a la planta de les mines de Súria (Bages), que “permet a l’empresa incrementar i diversificar la producció d’aquest mineral”, expliquen des de l’empresa.

La firma exporta pel port de Barcelona a 74.377 tones de sal al maig, el 69% més que a l’abril

Seguint aquest objectiu, la companyia va ampliar recentment el seu equip de vendes de sal global amb l’objectiu de donar sortida internacional a aquest producte. Els seus granels de sal i potassa es transporten majoritàriament per tren a través de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que connecta amb el port de Barcelona.

Davant els increments de tràfic previstos, i per evitar que aquests es converteixin en circulacions per la carretera, tenen un acord amb l’operador ferroviari segons el qual aniran augmentant “gradualment” les seves freqüències setmanals. Avui dia, hi ha tres trens diaris circulant cinc dies a la setmana, i la companyia preveu que pugin a set dies al llarg d’enguany, i que les freqüències diàries augmentin a quatre durant el 2023. “La intenció és donar més sortida a la sal”, conclouen des d’ICL Iberia. No obstant això, “caldrà veure com evoluciona el mercat i la sortida del mineral de la conca minera del Bages per a valorar altres opcions, en el cas que siguin necessàries”.