2 de julio de 2022 | Actualizado 14:25

El port de Barcelona crea un grup de treball per guanyar resiliència davant els ciberatacs

El grup de Ciber-Resiliència i Continuïtat de Negoci Portuari plantejarà alternatives per a millorar la seguretat de les empreses portuàries
Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha creat un grup de treball de Ciber-Resiliència i Continuïtat de Negoci Portuari (CRCN-Port). La iniciativa pretén dotar a les empreses de la comunitat portuària de capacitat de resposta davant les ciberamenaces. D’aquesta manera, el recinte es marca tres objectius principals: la conscienciació de la “importància cabdal que té fer del port un lloc cibersegur”, compartir el coneixement de les organitzacions de la seva comunitat logística i “definir procediments de continuïtat de negoci inter-empreses” que permetin “garantir el funcionament de la cadena logística en cas de patir un ciberatac”.

El grup de treball, que ha celebrat aquest dilluns la seva primera reunió, està conformat per la subdirectora general d’Organització i Recursos Interns del port, Catalina Grimalt, i el director general d’Operacions Portuàries i Mercaderies, Quim Compte, així com empreses i institucions de l’entorn del recinte: la Associació d’Agents Consignataris de Vaixells de Barcelona, la Corporació de Pràctics de Barcelona, Grimaldi Terminal Barcelona, APM Terminals Barcelona, Hutchison Ports BEST, Bergé i Portic, entre altres.

“El nostre valor afegit per als clients és la diferenciació en innovació i la digitalització”
Catalina Grimalt Subdirectora general d'Organizació i Recursos Interns

“El nostre valor afegit per als clients és la nostra diferenciació per mitjà de la innovació i la digitalització”, ha manifestat Catalina Grimalt. Per això, “encoratjo a les altres empreses a que s’afegeixin al grup pioner en el sector”. La subdirectora general d’Organització i Recursos Interns ha destacat la importància que aquesta sigui una iniciativa integradora, és a dir, que impliqui a tota la comunitat portuària, per evitar ciberatacs “com el que va sofrir fa temps el port i altres companyies del sector”, provocant conseqüències en la xarxa corporativa i els seus processos.

La creació del grup de treball CRCN-Port aspira a augmentar el valor afegit, “implementant innovacions per ser més àgils, més flexibles i més resilients”, asseguren des de l’autoritat portuària, a més de guanyar “capacitat de sobreposar-se a les disrupcions i adaptar-se als canvis”. A partir d’aquesta primera reunió, s’aniran definint en els pròxims mesos les estratègies concretes per aconseguir aquest objectiu.