27 de junio de 2022 | Actualizado 12:26

Catalunya limitarà la circulació dels camions a l’AP-7 per reduir accidents i retencions

Hauran de transitar per la dreta a 80 km/h els divendres, dies d'especial congestió i les jornades prèvies a festius a partir de les 17h
Servei Català de Trànsit

La Generalitat de Catalunya limitarà la circulació dels camions a l’AP-7 amb l’objectiu de reduir l’accidentalitat i les retencions en les carreteres catalanes. En concret, el conseller d’Interior de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que els vehicles pesants hauran de transitar per la dreta a 80 km/h en el tram de dos carrils al sud de l’AP-7 i en el segment central durant els divendres, els dies d’especial confluència de trànsit i les jornades prèvies a un festiu a partir de les 17h. Dins de les noves mesures, s’inclou un pla d’aparcaments per a transportistes que garanteixi el seu descans en diferents punts de l’AP-7.

Joan Ignasi Elena ha puntualitzat que aquestes restriccions se sumen a les que entraran en vigor en les pròximes setmanes durant les festes de Sant Joan i els caps de setmana d’estiu. D’aquesta manera, no podran circular durant el pont de Sant Joan i tampoc els dissabtes entre les 9 i les 15h i els diumenges entre les 17h i les 22h. A nivell general per a tots els vehicles, la Generalitat ha proposat reduir la velocitat a 110 km/h en l’AP-7 i a 100 km/h en trams on hi ha acumulació d’accidents en la part central de l’AP-7 i la B30.

Al mateix temps, s’habilitarà un carril addicional nou a l’AP-7 nord entre Sant Celoni i Parets del Vallès, que se sumarà als 40 quilòmetres de carril addicional situat en la part sud de l’autopista. També es disposarà d’un carril addicional en la C-32 nord, entre Llavaneres i Montgat. El conseller d’Interior considera que “existeix un problema estructural a l’AP-7” des de la liberalització dels peatges i ha reclamat “un compromís clar” del Govern espanyol amb les infraestructures catalanes, com la introducció del tercer carril a Tarragona, la connexió de l’AP-7 amb l’A-7 per a derivar part del trànsit, l’ampliació de la capacitat d’enllaç de l’AP-7 amb l’A-2 en sentit nord a Martorell o la finalització de les obres de la N-II entre Tordera i Vidreres.

Al costat de la C-33, l’AP-7 ha incrementat el seu trànsit total en aproximadament el 40% i actualment aquesta via concentra el 20% de les víctimes mortals de tota la xarxa viaria catalana. En la mateixa setmana, l’autopista s’ha tallat a l’altura de Sant Celoni a causa d’un incendi en les rodes d’un camió, que ha generat cues de fins a 3,5 quilòmetres, i una persona ha mort després de xocar contra un camió incendiat a l’altura de Castellet i la Gornal. Per aquest motiu, el Govern ha anunciat un sistema de grues que retiraran els vehicles accidentats en diversos punts de l’AP-7 que funcionarà “en les pròximes setmanes”.