27 de junio de 2022 | Actualizado 12:26

L’ample estàndard a Constantí guanya pes per a evitar el pas de mercaderies per la costa

L'Ajuntament de Constantí i la Cambra de Comerç de Tarragona aposten per connectar la línia Reus-Roda al Corredor Mediterrani
Terminal de mercaderies de Constantí | Adif

La recuperació de la línia ferroviària entre Reus i Roda de Barà, així com l’ampliació de la terminal de mercaderies de Constantí i la seva connexió a l’ample estàndard o internacional (UIC), s’erigeixen com una alternativa sòlida al pas de les mercaderies per l’interior de la província de Tarragona. Aquesta solució, que porta anys sobre la taula, ha tornat a prendre força recentment davant l’augment de tràfics esperat per l’arribada del Corredor Mediterrani a la zona, prevista per a finals de 2023 o inicis de 2024.

Aquest històric tram ferroviari (1884), el traçat del qual de 32 quilòmetres va formar part de l’antiga línia Madrid-Zaragoza-Barcelona, es troba majoritàriament en desús i mal estat. De fet, tan sols està en funcionament el tram de cinc quilòmetres entre la planta de producció de Repsol i l’estació de mercaderies de Constantí, gestionada per la UTE formada per Transfesa Logistics, Renfe Mercaderies i Solucions Logístiques Integrades (Slisa).

“Hi ha espai i potencial a Constantí per a construir una terminal connectada amb Europa”
Ramón Moraleda Subdirector de Serveis Logístics Nord-est d'Adif

Aquesta terminal “està actualment gairebé al màxim de la seva capacitat”, assegura el subdirector de Serveis Logístics Nord-est d’Adif, Ramón Moraleda, “però hi ha espai suficient i potencial per a construir una terminal de mercaderies potent, per la qual podrien sortir en un futur totes les mercaderies amb destinació a Europa”. De fet, “es tracta d’una terminal situada en un nucli industrial molt potent i ben connectat a nivell viari”, argumenta Moraleda, “per això portem temps apostant per ella”.

L’Ajuntament de Constantí, la Cambra de Comerç de Tarragona i l’oficina espanyola del coordinador del Corredor Mediterrani es van reunir fa aproximadament un any per a abordar el paper que podria exercir la terminal per al desenvolupament global del Corredor Mediterrani. Segons el cap de la unitat tècnica de l’oficina del Corredor Mediterrani, Vicente Palomo, “es va posar de manifest l’interès per part de l’ajuntament i la cambra de comerç en què la terminal disposi d’ample estàndard”.

“Existeix interès en què la terminal de Constantí disposi d’ample estàndard”
Vicente Palomo Cap de la unitat tècnica de l'Oficina del Corredor Mediterrani

A més, Vicente Palomo explica que “en aquesta reunió es va sol·licitar a la Cambra de Comerç un estudi de demanda dins de l’àrea d’influència de la terminal, que ajudi a justificar la necessitat de la seva connexió en ample estàndard”. Paral·lelament, el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana “ha posat en marxa un estudi de viabilitat per a analitzar detalladament les possibles solucions” quant a la solució del pas de mercaderies per l’interior. Malgrat l’acostament de postures entre les parts implicades, encara “no s’ha obert una comissió com a tal”, sosté Vicente Palomo, “ni es pot avançar cap termini”, ja que “la solució global del pas de les mercaderies en l’àrea de Tarragona es troba en fase d’anàlisi”.

De totes maneres, “tant la Cambra de Comerç de Tarragona com l’Ajuntament de Constantí han mostrat un clar interès per disposar d’una connexió en ample estàndard”, manifesta el cap de la unitat tècnica de l’Oficina del Corredor Mediterrani, perquè “una terminal de mercaderies intermodal connectada a l’ample internacional amb accés directe als nodes logístics europeus permetria a les empreses que formen la cadena logística realitzar tots els tràfics de mercaderies de manera directa i ràpida cap a (i des de) el centre d’Europa”.


TERMINAL EN UNA UBICACIÓ PRIVILEGIADA

La terminal de Constantí se situa “en el centre del polígon industrial on estan situades la major part d’empreses que operen en la cadena logística”, recorda Palomo. A més, té accés a les principals carreteres de la zona (AP-7, AP-2, A7 i A27) i és pròxima a la línia d’AVE del Camp de Tarragona, l’Aeroport de Reus i el port de Tarragona. “Per la seva localització estratègica dins del pol químic de Tarragona”, conclou Vicente Palomo, “Constantí és una instal·lació que ja compta amb una certa especialització per als trànsits de mercaderies de productes químics habituals en la zona”.

Com a terminal intermodal connectada a l’ample estàndard, “permetria assumir els trànsits actuals que es realitzen a través per la frontera de Portbou, a més d’estar en disposició d’assumir futurs tràfics de mercaderies amb destinació a les principals empreses del sector logístic”, destaca el responsable tècnic. No obstant això, faria falta escometre obres al llarg dels trams en desús. Segons Ramón Moraleda (Adif), “caldria aixecar aquestes vies i posar-les novament en ús, però la part que s’està utilitzant està en perfectes condicions”, per la qual cosa “no sembla una inversió massa valerosa”.