15 de agosto de 2022 | Actualizado 15:51

El transport per carretera català crea una federació per a aglutinar al sector

La Federació COT-Catalunya neix amb l'objectiu de combatre la falta de poder de negociació d'autònoms, pimes i microempreses
Carles Folchi (Agtc), Evaristo Magaña (Astac Condal), Antonio Marti?nez ( Gremi de Transports i Logi?stica de Catalunya) i Jorge Fernández (Sintraport) | COT-Catalunya

Les principals organitzacions del sector del transport per carretera a Catalunya s’han unit per a constituir una federació sota el nom de Coordinadora d’Organitzacions del Transport (COT-Catalunya). El principal objectiu d’aquesta entitat és “sumar esforços en l’àmbit de la interlocució i representació del sector professional davant les administracions”, així com ajudar als professionals en aspectes diversos, com la formació, la repercussió d’increments de preus de carburants o “el fet de posar en valor el preu del transport”, asseguren en un comunicat.

“Serem l’interlocutor davant la Generalitat, que avui dia només negocia amb grans empreses”
Evaristo Magaña Representant de la Associació de Transportistes Agrupats Comtal (Astac Comtal) i president de COT-Catalunya

D’aquesta manera, les organitzacions empresarials i professionals “més representatives” del sector del transport i la logística a Catalunya –AgtcAstac Condal, Gremi de Transports i Logística de Catalunya i Sintraport– es van reunir ahir en la seu de la patronal Cecot en assemblea extraordinària per a constituir la Federació COT-Catalunya. La unió permetrà “fer front als reptes socioeconòmics”, com els increments de cost dels carburants i l’energia, la inflació, l’augment de preus de les matèries primeres o les restriccions de circulació en vies com l’AP-7, tot això “de manera conjunta i coordinada”.

“Avui més que mai és necessària una plataforma catalana que aglutini i coordini les accions de les diferents organitzacions de transportistes en l’àmbit autonòmic de Catalunya”, va destacar el representant de la Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (Agtc), Carles Folchi. D’aquesta manera, “hem estat col·laborant de manera intermitent en els últims anys i, donat el context actual, hem considerat que era el moment de federar-nos i unir esforços a l’hora de treballar aspectes de millora per als professionals i petites empreses del sector”, va concloure Folchi.

85%

El transport per carretera està format en un 85% per autònoms i microempreses

Des de la recentment constituïda federació destaquen que el transport de mercaderies per carretera està format en un 85% per autònoms i microempreses amb un màxim de tres vehicles. “Justament són aquests els qui sofreixen en major mesura els principals inconvenients del sector”, afirmen en el comunicat, ja que “existeix un desequilibri de forces entre aquest 85% d’autònoms, micro i pimes, i els seus clients que són els grans operadors i multinacionals”. Aquest desequilibri porta a aquestes empreses a acceptar condicions imposades per les grans companyies, perquè lamenten que manquen de capacitat de negociació.

COT-Catalunya apunta el contrast existent entre la situació d’Espanya i països europeus com França o Alemanya, on “aquest percentatge és només del 8%, ja que la majoria són conductors assalariats”, ha recordat el president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya i membre de la junta directiva de la patronal Cecot, Antonio Martínez. Així, segons afegeix el representant de la Associació de Transportistes Agrupats Condal (Astac Condal), Evaristo Magaña, “les grans companyies de logística i transport a Espanya no tenen flota de vehicles propis, sinó que tots els camions que veiem en les autopistes retolats amb logotip corporatiu d’aquestes companyies pertanyen a un autònom o una pime”.

Evaristo Magaña ha estat elegit el president de l’acabada de constituir Federació COT-Catalunya. Segons va destacar en l’acte, “estem contents d’haver constituït aquesta federació i estem motivats per a convertir-nos, ara mateix i el dia d’avui, en l’interlocutor del 80% dels transportistes de la província de Barcelona davant la Generalitat de Catalunya, que, fins al moment, tan sols negocia amb els representants de les grans empreses del sector”.