29 de septiembre de 2022 | Actualizado 16:32

Abacus ven la seva central logística a Pictet per mitjà d’una operació sale & leaseback

La cooperativa tanca per 17 anys l'arrendament de l'immoble de Vilanova del Camí, des d'on continuarà distribuint tots els seus productes
Abacus

La cooperativa Abacus ha arribat a un acord amb la multinacional suïssa Pictet i el seu soci local Freo per a la venda i posterior arrendament (sale & leaseback) de la seva central logística a Vilanova del Camí (Barcelona). Malgrat que Abacus s’ha negat a confirmar la suma de l’operació, diversos mitjans apunten a una injecció de 31 milions d’euros, que la cooperativa destinarà a “reforçar el seu balanç per afrontar la important inversió prevista” en el seu pla estratègic. Concretament, Abacus ha tancat un lloguer de 17 anys, set d’obligat compliment, en els quals seguirà en funcionament la seva central logística.

La liquiditat servirà per finançar el pla estratègic d’Abacus en digitalització i continguts educatius

L’actiu disposa d’una superfície de 25.000 metres quadrats i compta amb 18 molls de càrrega, que donen servei a les 48 botigues d’Abacus, la venda en línia, així com a escoles i empreses. Des d’aquest emplaçament, situat a la província de Barcelona, pot proveir “en menys de 24 hores” totes les seves demandes, assegura la companyia, “gràcies a la seva ubicació estratègica prop dels principals eixos de comunicació per carretera”.

Abacus destinarà els fons d’aquesta venda del seu hub a les inversions previstes en el seu pla estratègic, concretament, en “digitalització, continguts educatius i produccions audiovisuals”. L’operació ha estat possible gràcies als fons gestionats per Pictet Alternative Advisors, especialitzat en la inversió en actius logístics, residencials i oficines. Per tancar el sale & leaseback, Abacus ha rebut l’assessorament de Savills i Audiconsultores ETL Global, mentre que Pictet i Freo han estat assessorats per Andersen, Pérez Llorca, Ernst & Young, Deerns i Longevity.