1 de octubre de 2022 | Actualizado 16:39

El gestor del sòl de Nissan a Barcelona disposarà de dos anys per ocupar la meitat de l’espai

Els candidats hauran de lliurar la seva proposta abans del 16 d'agost i el nom de la firma triada es coneixerà a partir del 15 de setembre
Nissan

El projecte logístic o industrial de l’inquilí que finalment ocupi el sòl de Nissan a la Zona Franca de Barcelona haurà d’haver-se iniciat al 50% abans dels dos anys. És una de les quatre condicions que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) sol·licita en la recentment publicada licitació dels terrenys que ha ocupat l’empresa nipona. En cas contrari, l’arrendador es reserva el dret de rescindir unilateralment el contracte o imposar penalitzacions sobre la base de la gravetat de l’incompliment. El contracte d’arrendament dels 518.000 metres quadrats de superfície, que es comercialitzaran a 24 euros el metre quadrat, serà de 50 anys amb una pròrroga opcional d’un màxim de 20 anys sota prèvia aprovació de la Zona Franca de Barcelona. Els candidats hauran de lliurar la seva proposta abans del 16 d’agost i el nom de la firma triada es coneixerà a partir del 15 de setembre.

A més d’haver iniciat la meitat de l’activitat, el promotor immologístic es compromet a destinar un mínim de 100 milions d’euros al projecte industrial. En concret, la firma finançarà la promoció, rehabilitació i construcció d’edificis i instal·lacions industrials, l’adequació i remodelació de les instal·lacions i tasques comunes i la construcció de la infraestructura interna requerida per a la millora del consum energètic. Totes aquestes actuacions hauran de ser detallades per l’arrendatari en la seva oferta. Un altre requisit essencial és que la Zona Franca de Barcelona haurà de validar la cessió en règim de subarrendament a tercers i l’empresa immologística no podrà canviar l’ús o la superfície de les parcel·les sense el consentiment previ de la institució fins almenys haver complert la cinquena part de la durada del contracte. L’última condició especifica l’obligatorietat d’execució d’aquests requisits i el seu incompliment podrà ser penalitzat.

La Zona Franca de Barcelona haurà de validar la cessió en règim de subarrendament a tercers

En relació al procés de selecció, la taula de contractació, composada per representants de les institucions que formen la taula de reindustrialització, es reunirà l’1 de setembre per excloure als candidats que no compleixin les condicions establertes en l’àmbit general i administratiu. L’endemà, es procedirà a revisar la documentació aportada per les empreses sobre el projecte tècnic i el 15 de setembre es llegirà la documentació relativa a la proposta econòmica. En els terrenys licitats no s’inclou la parcel·la de 61.078 metres quadrats adjudicada de manera directa a Silence i la superfície de 38.438 metres quadrats que correspon al centre tècnic d’automoció de Nissan per a activitats de recerca i desenvolupament.

Per la seva part, el hub de descarbonització liderat per QEV Technologies haurà d’esperar a conèixer el nom del promotor immologístic seleccionat per formalitzar el seu contracte. A finals de gener, es va establir que el hub d’electromobilitat ocuparia part de l’antiga fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona i la totalitat de les instal·lacions situades a Sant Andreu de la Barca. La superfície restant que compartirà espai amb QEV Technologies es destinarà als projectes logístics o industrials al·ludits pel plec de la licitació. A més, el Centre Tècnic Europeu de Nissan a Espanya manté la seva actual localització, tal com havia sol·licitat la companyia.

GOODMAN, PROLOGIS I CILSA, EN LA LLISTA DE CANDIDATS
Algunes ofertes són conegudes des de fa mesos. La proposta presentada per Goodman ascendeix a 550 milions d’euros d’inversió directa per crear 3.200 llocs de treball, als quals se sumarien aquells generats pel projecte industrial. Al mateix temps, Prologis ha dissenyat l’E-hub Prologis Park BCN, un desenvolupament immologístic de 100.000 metres quadrats en els quals s’inclouen quatre edificis multinivell i dos magatzems de 21.158 i 19.551 metres quadrats, respectivament. Cilsa, la societat gestora de la ZAL del port de Barcelona, va presentar un projecte amb una inversió de 800 milions d’euros on es combinaria una solució mixta d’emmagatzematge i cross-docking, un centre de dades i una superfície destinada a activitats industrials.