8 de agosto de 2022 | Actualizado 16:51

El port de Barcelona treu a licitació la segona fase dels seus accessos ferroviaris

L'actuació, xifrada en 31 milions d'euros, consistirà en la consolidació de terrenys i la protecció de les xarxes de serveis afectades
Autoritat Portuària de Barcelona

El consell d’administració del port de Barcelona ha aprovat la licitació de la segona fase d’obres dels nous accessos ferroviaris a la seva infraestructura. L’actuació, xifrada en més de 31,2 milions d’euros i amb un termini d’execució de 24 mesos, consistirà principalment en la consolidació dels terrenys sobre els quals se situarà la superestructura, que en l’actualitat “té una molt baixa qualitat portant, incompatible amb les necessitats de la futura infraestructura”, assegura l’autoritat portuària en un comunicat.

El projecte costarà 31,2 milions d’euros i rebrà finançament dels fons europeus Next Generation

Aquestes obres seran les segones relatives al projecte d’accessos, després de l’execució al desembre de l’any passat de la pantalla acústica i visual col·locada per protegir la nidificació de la gavina corsa a la desembocadura del riu Llobregat. Com que es tracta d’un projecte d’impuls de la intermodalitat i la mobilitat sostenible, compleix amb els requisits per rebre el finançament de la Unió Europea, que aportarà fons per mitjà del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Next Generation).

El projecte d’obres d’aquesta segona fase inclou una sèrie d’actuacions sobre les xarxes de serveis, a més de la consolidació del terreny. Concretament, el procediment triat per l’autoritat portuària per millorar les propietats geotècniques és la precàrrega, una tècnica “àmpliament utilitzada al port de Barcelona”.

No obstant això, dins de l’àmbit de les obres es troben “importants xarxes de serveis, algunes d’elles de caràcter metropolità”, que són afectades per l’actuació, expliquen els responsables del recinte. Per resoldre aquestes afectacions, s’hauran de desplaçar aquests serveis o executar “importants obres de protecció” per garantir la seva seguretat, així com la compatibilitat amb les futures obres de superestructura ferroviària. Finalment, aquestes obres inclouen una obra de drenatge, que “permetrà laminar els cabals punta mitjançant la seva capacitat d’emmagatzematge”.

Aquestes actuacions són “un pas més en les obres tant del nou accés ferroviari com de les terminals ferroviàries a desenvolupar en la zona sud del port”, manifesten des de l’autoritat portuària. Quan finalitzin, la societat anunciada recentment entre l’autoritat portuària i Adif (Train Port Barcelona) s’encarregarà del desenvolupament i la gestió del node ferroviari de Barcelona. Aquest node, juntament amb la Terminal Logística Intermodal, el pla director urbanístic de la qual està pendent d’aprovació definitiva, “són la base per al desenvolupament de nous serveis intermodals del port de Barcelona, que facilitaran la creació de solucions logístiques sostenibles i competitives”, celebren des del recinte portuari català.