27 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:02

Lluís Moreno substitueix Joaquim Llansó en la presidència de la Cambra de Contractistes

La nova junta seguirà amb un perfil continuista, marcant la incorporació de clàusules revisió de preus entre els seus principals objectius
Lluís Moreno | Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC)

La Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC) ha nomenat com el seu nou president l’enginyer Lluís Moreno, qui substituirà Joaquim Llansó, que ha estat al càrrec durant prop de vuit anys, des de la seva elecció al setembre de 2014. La seva candidatura ha estat proclamada electa en ésser l’única que s’ha presentat, i representarà les 84 empreses constructores de l’associació empresarial catalana.

Lluís Moreno, enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), compta amb una extensa trajectòria professional en el món de la construcció i ha treballat a Dragados, Copcisa, Copisa, Vialser i Asfaltsplus. En la seva nova etapa com a president, s’ha marcat com a objectius “reivindicar el paper que li correspon a la construcció, exigir a les administracions que incorporin clàusules de revisió de preus als contractes, actualitzar els imports de les licitacions i fer front comú perquè arribin a Catalunya grans inversions internacionals”, manifesta la Cambra en un comunicat.

D’aquesta manera, la junta de la nova presidència, que estarà conformada per cinc vicepresidents i quinze vocals, “seguirà amb un perfil continuista respecte a l’anterior”. Els vicepresidents triats han estat Josep Maria Castro (OHL), Jordi Puigferrat (Copcisa), Joaquín García (Ferrovial), Orlando de Porrata-Doria Botey (Copisa Constructora Pirenaica) i Patricia Romero (Jose Antonio Romero Polo).

Joaquim Llansó serà vicepresident del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya

El president sortint, Joaquim Llansó, s’acomiada agraït dels seus dos mandats al capdavant de l’associació: “He viscut una etapa professional i personal molt important de la meva vida”, ha manifestat. La junta directiva i les empreses pertanyents a l’entitat “em van donar l’oportunitat de ser president d’una gran institució com és la Cambra de Contractistes”, assenyala. Llansó acaba una etapa professional per començar-ne una de nova, perquè segons ha anunciat, s’incorporarà com a vicepresident del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya.