29 de septiembre de 2022 | Actualizado 6:03

Mirastar suma un actiu inmologístic a Barcelona llogat a Grupo Antolín

La plataforma de 9.098 metres quadrats és la setena inversió de la promotora del grup KKR a Espanya en el que portem d'any
El magatzem, situat en Sant Esteve, està llogat al proveïdor de la indústria auxiliar del sector de l'automoció PPT Technological Processes and Solutions Engineering | Google Maps

El promotor inmologístic Mirastar, que forma part del fons inversor KKR, ha sumat al seu portfoli un actiu logístic de 9.098 metres quadrats a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona). Amb una mica més de 7.000 metres de magatzem, tres molls de descàrrega i quatre accessos a nivell, actualment està arrendat a un únic operador, PPT Technological Processes and Solutions Engineering, proveïdor de la indústria auxiliar del sector de l’automoció i filial del Grupo Antolín.

“Barcelona és un mercat atractiu donada la previsió a l’alça de rendes per l’escassetat de sòl”
Alfonso Cuesta Country Head Iberia de Mirastar

Es tracta de la sisena adquisició de la cartera de Mirastar a Espanya, composta per una combinació d’actius ja construïts i projectes clau en mà. El Country Head Ibèria de la companyia, Alfonso Cuesta, destaca el valor estratègic de la ubicació de l’actiu, situat en el “submercat clau de Barcelona”, i assegura que la companyia continuarà amb el seu “programa d’inversions” a Espanya. “Barcelona és, sens dubte, un mercat especialment atractiu”, apunta Cuesta, “donat el seu baix risc comercial i expectatives de creixement de rendes a causa de l’escassetat d’espais disponibles/futurs en el mercat”.

La companyia, fundada en 2019, compta amb una cartera europea d’actius al Regne Unit, Països Baixos, Espanya i Itàlia amb un valor brut de desenvolupament superior als 2.500 milions d’euros. Al març d’enguany, va redoblar la seva presència en el territori espanyol, amb la compra de 53.000 metres quadrats en tres actius construïts a Coslada (primera corona de Madrid), La Maquinista (primera corona de Barcelona) i Castellar del Vallès (segona corona de Barcelona), així com dos projectes clau en mà a Valls i Constantí (Tarragona), el lliurament de la qual està prevista per a finals de 2023.

El pla d’inversions desplegat es complementarà en un futur pròxim amb l’adquisició de nous actius, perquè segons manifesta el Country Head Ibèria de la companyia, “seguim molt activament buscant oportunitats d’inversió que compleixin amb les nostres expectatives de rendibilitat en tot el territori espanyol”. Fonamentalment, Mirastar es vol enfocar en les deu principals ciutats del país, encara que ha evitat concretar més dades sobre futures operacions.