5 de octubre de 2022 | Actualizado 17:54

ICIL s’associa amb Les Salines per aportar les seves solucions gamificades a la formació

Els alumnes dels cicles de Transport i Logística i Comerç Internacional tindran accés a l'eina de simulació ICIL Lab
El director de l'INS Les Salines, Miguel Ángel Noval, i el director d'ICIL, Xavier Rius, durant la signatura del conveni de col·laboració | ICIL

Les entitats formatives ICIL i l’INS Les Salines han subscrit un acord de col·laboració per “acostar la logística real als alumnes” de l’institut que cursin els cicles de grau superior de Transport i Logística i de Comerç Internacional. El conveni estableix que els alumnes i el professorat del centre tindran accés gratuït a ICIL Lab, una eina de simulació que utilitza la gamificació per posar en pràctica els coneixements teòrics de diferents operatives logístiques.

“ICIL Lab acostarà, a través de la ludificació, la realitat del mercat laboral als alumnes d’FP”
Xavier Rius Director d'ICIL

Concretament, l’ICIL Lab compta amb simulacions sobre comerç internacional, gestió de magatzems, digitalització de la cadena de subministrament, gestió de transport, blockchain aplicada a la supply chain, realitat augmentada, o gestió de compres, entre altres. El director del centre formatiu, Miguel Ángel Noval, celebra la importància de l’acord aconseguit per “poder acostar, a través de la simulació i la ludificació, la realitat del mercat laboral als alumnes que cursen aquests dos cicles de Formació Professional”.

D’aquesta manera, aquest acord amb ICIL els permet “completar la formació i professionalitzar més els estudis relacionats amb la logística i el comerç internacional per adaptar-nos a les necessitats de les empreses”, assegura el director del INS Les Salines, “els alumnes estaran més familiaritzats amb les eines de treball quan s’incorporin al món laboral”. Per la seva part, el director d’ICIL, Xavier Rius, defensa que mitjançant aquesta eina els alumnes podran “entendre millor la logística des de la vessant del joc”, així com “reforçar les seves competències digitals”.

La intenció de totes dues entitats és “posar en mode internacional aquesta activitat”, és a dir, que els alumnes puguin jugar amb alumnes d’altres països que també utilitzin aquests simuladors basats en la gamificació. Concretament, ICIL té signats acords amb altres entitats de formació logística a Colòmbia i el Perú. D’aquesta manera, es busca “fomentar la interconnexió entre estudiants de diferents centres i punts del món” perquè puguin compartir coneixements i experiències, així com “entendre que certes operacions logístiques són diferents en funció de la ciutat en la qual es duen a terme com, per exemple, la distribució urbana de mercaderies”, apunta Xavier Rius.

A més, el conveni de col·laboració estableix dues accions complementàries. En primer lloc, els professionals d’ICIL impartiran xerrades sobre logística a l’alumnat, i en segon lloc, es permetrà als alumnes de l’INS Les Salines accedir a la plataforma de coneixement Supply Chain Talent Network (SCTN), on “podran veure i escoltar moltes pastilles informatives sobre múltiples facetes de la logística”, assegura l’ICIL en un comunicat.