7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

El port de Tarragona finalitza les obres de millora del seu pont mòbil entre Ribera i Llevant

L'actuació ha minimitzat l'afectació dels 2.200 vehicles que circulen diàriament en aconseguir reduir els terminis previstos
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha acabat “de manera satisfactòria i sense incidències” les obres de manteniment del pont mòbil que uneix els molls de Ribera i el dic de Llevant. Concretament, l’actuació ha consistit en la millora del tauler superior metàl·lic, on s’hi assenta l’última capa d’asfalt que va quedar danyada “pel pas del temps i el gran volum de trànsit que viu diàriament”, explica el recinte en un comunicat.

Els responsables del port celebren que aquestes obres s’han pogut realitzar en menys de la meitat del temps d’execució previst inicialment, de vuit caps de setmana, i s’han completat en tres. D’aquesta manera, “s’ha minimitzat l’afectació dels vehicles del pont mòbil”, perquè tan sols s’ha necessitat els caps de setmana del 10 al 12 i del 24 al 26 de juny, i del 8 al 10 de juliol.

La infraestructura es va posar en servei en 1999 amb l’objectiu de desviar el pas dels vehicles pesats per l’interior de la ciutat. Per ella circulen més de 2.200 vehicles al dia, dels quals 460 són pesats, amb puntes diàries de fins a 1.000 d’aquests vehicles. La seva reconstrucció ha suposat el desemborsament de 174.823 euros.

Els treballs han consistit en el fresat de franges de 1,2 metres d’amplària, coincidents amb la zona de pas de les rodes dels vehicles, la soldadura de les fissures existents en el tauler metàl·lic i la deposició del paviment en aquestes franges. El pont mòbil, situat a uns 10 metres sobre el mar, està format per dues fulles que basculen al voltant dels rètols situats a les piles, deixant entre aquestes un canal de navegació d’uns 70 metres d’amplària.