5 de octubre de 2022 | Actualizado 17:54

Catalunya insta a abordar ja el pagament per l’ús de carreteres per complir directrius europees

El vicepresident Jordi Puigneró assegura que està “disposat a parlar” amb l'Executiu i demana un model “més racional, estable i previsible”
Damià Calvet (Autoritat Portuària de Barcelona), Jordi Puigneró (Generalitat de Catalunya) i Santi Vila (Cercle d'Infraestructures), en la jornada organitzada aquest divendres al port de Barcelona pel Cercle d'Infraestructures | J.S.

Els col·lapses generats en les autopistes catalanes des de l’aixecament dels peatges han avivat el debat sobre el pagament per ús de carreteres, que el ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana va excloure de la Ley de Movilidad Sostenible a l’espera d’un consens entre administracions i el sector del transport. El vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha reiterat aquest divendres la posició del Govern entorn d’aquest assumpte: “És evident que les infraestructures s’han de pagar pel seu ús, les ha de pagar qui més contamina”. En aquest sentit, ha remarcat que “quan les coses són gratis, sempre les acaba pagant algú”.

“Romanem a l’espera d’asseure’ns a parlar sobre el model de finançament d’infraestructures”
Jordi Puigneró Vicepresident de Catalunya i conseller de Polítiques Digitals i Territori

Durant la seva intervenció al Cercle d’Infraestructures, Puigneró ha instat el Govern central a replantejar el model actual en compliment del compromís adquirit a l’abril de l’any passat amb la Comissió Europea, les directrius de la qual reclamen implantar “un sistema de pagament per ús de la xarxa de vies d’alta velocitat”. Ha insistit que “és el que ens marca la Unió Europea” i “nosaltres romanem a l’espera que el Govern s’assegui a parlar sobre el model de finançament del manteniment de les infraestructures al conjunt de l’Estat”. No obstant això, l’Executiu continua apostant pel consens i es manté l’oposició del sector de la carretera a l’establiment de pagament per ús de la xarxa viària.

Quant a l’assumpte del model tarifari, el vicepresident de Catalunya ha recordat que s’ha plantejat “en algun moment la vinyeta, però sembla que ha quedat enrere”. Aquest model, a l’estil suís, ha estat proposat en diverses ocasions, tant per part de l’Estat com per la Generalitat i els agents econòmics de Catalunya, com la Cambra de Comerç de Barcelona. Així mateix, també s’ha analitzat l’alternativa del pagament per ús automatitzat, amb l’ús de càmeres i sense barreres, de tal manera que els usuaris de la xarxa viària paguin en funció dels quilòmetres recorreguts. En aquest sentit, sigui com sigui el model, Puigneró ha argumentat que “avui dia, existeix la tecnologia per fer-ho possible”.

No obstant això, al marge de propostes concretes, des de l’Executiu català es reclama que el sistema que s’acabi implantant sigui homogeni en tot l’Estat. “Estem disposats a parlar”, ha asseverat, “el que no pot ser és que aquestes infraestructures avui dia es mantinguin, deficientment, amb els Pressupostos Generals de l’Estat o de la Generalitat, i no apliquem les directrius europees”. Per tot això, reclama un moviment per part de l’Executiu de Pedro Sánchez, perquè “el que avui és gratis, acostuma a traduir-se en les retallades del demà”. D’aquesta manera, “una política responsable, tenint en compte la situació que vivim en aquests moments, passaria per contemplar una política més racional, més estable i més previsible respecte al finançament del manteniment de les infraestructures”.

UNA SEGONA OPORTUNITAT PER A l’AMPLIACIÓ DEL PRAT
El vicepresident de Catalunya s’ha referit també a la proposta d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat. “Tornem a tenir el debat de l’aeroport i per a molts és coneguda la meva posició entorn d’aquesta infraestructura: crec que li hem de donar una segona oportunitat”, ha manifestat Puigneró. En aquest sentit, ha apuntat que “si es torna a obrir la negociació, m’asseuré a la taula per fer possible aquesta realitat”.

El recent acord aconseguit entre la Generalitat i els ajuntaments de Gavà, Sant Boi i Viladecans per redefinir les Zones d’Especial Protecció per als Ocells (ZEPA) i blindar el Parc Agrari ha tornat a obrir la porta al projecte de conversió de l’aeròdrom en un hub intercontinental. Respecte al debat sobre la continuïtat del projecte, Puigneró ha sentenciat que “els qui no es vulguin asseure a negociar hauran de donar les explicacions pertinents i dir per què creuen que l’aeroport intercontinental de Catalunya ha de ser Barajas”. En aquest sentit, ha carregat contra els defensors del decreixement, “els del no a tot”, que s’oposen a aquest projecte per motius de protecció mediambiental del territori. Davant això, “cal anar amb arguments, amb dades i amb la veritat per davant, per desmuntar aquestes teories, que crec que com a país no ens ajuden”.

D’altra banda, el conseller de Polítiques Digitals i Territori ha reiterat la demanda de la Generalitat per al traspàs de les competències en infraestructures, incidint en el model de gestió dels trens de Rodalies i de l’aeroport. “Creiem que s’ha de gestionar des de la proximitat, hi ha models que permeten que això sigui possible, i podem fer-ho de manera compartida”, ha assenyalat. “Ens agradaria que passés això amb l’aeroport, arribar a un model compartit, com fan altres territoris europeus, on participen també les cambres de comerç i altres agents”, ha conclòs.