7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

Transportes licita la redacció del projecte d’un quart carril entre Martorell i Vilafranca

La inversió estimada és de 140 milions d'euros per incrementar la capacitat de l'AP-7 en més de 23 quilòmetres
Servei Català de Trànsit

El ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana ha licitat la redacció del projecte per crear un quart carril en el tram de l’AP-7 comprès entre Martorell i Vilafranca del Penedès, totes dues situades a la província de Barcelona. El contracte estima una inversió de 140 milions d’euros per incrementar la capacitat de l’autopista en un tram superior als 23 quilòmetres. Aquest nou traçat agilitzaria el trànsit des del Vendrell fins al Papiol una zona on s’ha registrat un augment de la presència de vehicles del 20% des de la fi dels peatges.

Es tracta d’una actuació anunciada a l’abril pel secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, data en la qual va afirmar que el nou tram es construirà sobre una longitud aproximada de 50 quilòmetres i estarà disponible el 2025. Aquest tram comprès entre Martorell i Vilafranca compta amb una intensitat mitjana diària de 100.000 vehicles i és escenari de les cues quilomètriques que es registren cada cap de setmana. Des del ministeri asseguren que aquesta licitació s’emmarca en els seus treballs “per adequar les autopistes a la nova realitat” que ha comportat la liberalització de les carreteres catalanes.

100.000 vehicles

El tram entre Martorell i Vilafranca compta amb una intensitat mitjana diària de 100.000 vehicles

Al mateix temps, el ministeri ha licitat la redacció del projecte del quart carril del tram entre Sant Celoni i Montornès del Vallès. En aquest cas, l’import estimat ascendeix a 115 milions d’euros que es destinaran a incrementar la capacitat de l’autopista en més de 22 quilòmetres. “Els estudis realitzats amb caràcter previ a la liberalització de l’autopista”, assenyalen des de la institució, “ja van anticipar un significatiu increment de trànsit i la necessitat de posar en marxa actuacions”. Així mateix, han remarcat que a aquesta decisió se sumaran altres licitacions “pròximament, totes elles consensuades amb el territori”.

Amb el mateix objectiu de reduir la sinistralitat i les retencions a l’AP-7, la Generalitat de Catalunya va habilitar fa un mes dos carrils addicionals, un entre Sant Celoni i Parets del Vallès i un altre a la C-32 nord, entre Llavaneres i Montgat. El conseller d’Interior de Catalunya, Joan Ignasi Elena, també va limitar la velocitat a 110 km/h en aquesta autopista i a 100 km/h en els trams on s’acumulen les incidències de la part central de l’AP-7 i la B30. Per la seva part, els vehicles pesats han de circular a 80 km/h per la dreta en el tram de dos carrils situat al sud de l’AP-7 i en el segment central durant els divendres, els dies d’especial confluència de trànsit i les jornades prèvies a un festiu a partir de les 17h.