29 de septiembre de 2022 | Actualizado 6:03
El secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font; el president de la Supracomunidad de propietaris de la CIM Vallès, Marcos Prieto; i el president de Cimalsa, Enric Ticó (d'esquerra a dreta) | E.M.

Cimalsa analitzarà la demanda i les alternatives per connectar la plataforma CIM Vallès al tren

Es preveu concloure l'estudi a l'estiu del pròxim any i, en funció dels seus resultats, es decidirà sobre el seu desenvolupament i característiques

L’empresa pública catalana de mobilitat i gestió d’espais logístics Cimalsa estudiarà la possibilitat de posar en marxa una terminal multimodal a la CIM Vallès. En el transcurs de l’acte de commemoració dels 25 anys d’aquest desenvolupament logístic promogut per Cimalsa a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), el president de la companyia, Enric Ticó, ha avançat que “realitzarem una anàlisi de l’oferta i la demanda, l’entrada i sortida de tipus de producte a la CIM Vallès i dels seus orígens i destinacions per saber si es justifica la construcció d’una terminal ferroviària”.

“Estudiarem si es justifica la construcció d’una terminal ferroviària a la CIM Vallès”
Enric Ticó President de Cimalsa

En funció dels resultats i conclusions que s’extreguin de l’estudi, que es preveu que pugui estar finalitzat per a l’estiu del pròxim any, “es prendrà una decisió sobre el desenvolupament o no de la infraestructura multimodal”. Si l’anàlisi és positiva, també “s’haurà de decidir per on connectem la CIM Vallès a la xarxa ferroviària i en quin espai concret situem la terminal”, ha concretat Enric Ticó. De fet, ja han identificat “dos o tres espais per a la seva possible implantació, però han d’analitzar-se tècnicament en profunditat i, en el seu cas, optar per la que ofereixi un millor retorn”. El president de Cimalsa ha advertit que no es tracta de crear una terminal hub, sinó de disposar d’“una instal·lació de dimensions modestes, però que permeti realitzar operatives senzilles amb eficiència” per motivar una major col·laboració entre el transport ferroviari i el transport per carretera”.

“Haurem de portar de nou una certa mobilitat i activitat fora de les ciutats”
Ricard Font Secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de Catalunya

Per la seva part, el secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha subratllat durant la seva intervenció que “la història de la CIM Vallès és un exemple de col·laboració público-privada”. A més, ha repassat els orígens de la plataforma logística i la seva analogia amb la situació actual, en la qual també estem immersos en període de “canvis profunds” en el qual, de nou, “haurem de portar una certa mobilitat i activitat fora de la ciutat”. En aquest context, Ricard Font ha destacat que “el transport ferroviari ha de complementar l’esforç de la carretera”. Ara bé, ha advertit que “no es tracta només de fer vies, perquè han de passar trens per elles i la iniciativa privada és tan important com la pública perquè això succeeixi”. De fet, ha continuat, “si els trens no són rentables, no passaran” i, per això, és tan necessari una anàlisi profunda de les necessitats i els seus retorns.