1 de octubre de 2022 | Actualizado 16:39

El port de Tarragona finalitza la primera fase d’obres de la terminal de Marchamalo

L'inici de la segona fase de desenvolupament de la infraestructura es preveu per a finals d'enguany, en la qual s'invertiran 17 milions
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona dona per finalitzada la primera fase d’obres del seu futur port sec a Guadalajara-Marchamalo, una de les principals actuacions del pla portuari Horitzó 2023. Aquest procés constructiu, xifrat en quatre milions d’euros, es va iniciar fa un any i ha consistit principalment en els treballs de moviment de terres per part de l’empresa Vías y Construcciones (ACS).

La terminal tindrà capacitat per operar trens de 750 metres en cinc vies de càrrega

Durant la primera fase, s’han fet treballs en 157.000 metres quadrats de terreny i excavacions per anivellar les diferents zones de l’esplanada. En aquest emplaçament, es posarà en un futur la plataforma i les vies de càrrega i descàrrega, un total de cinc, que tindran capacitat per operar trens de 750 metres. D’aquesta manera, quan estigui finalitzada, la futura plataforma logística multimodal unirà diferents cadenes i canalitzarà fluxos comercials nacionals i internacionals amb origen i destinació Madrid i la seva àrea metropolitana amb el port de Tarragona.

A més, en la ‘Fase A’ s’han instal·lat 800 metres lineals de tancament perimetral de la plataforma amb mur de formigó i una xarxa metàl·lica en la zona paral·lela a les vies d’Adif, així com la col·locació de 700 metres de col·lectors d’aigua. Finalment, també s’ha realitzat una actuació no prevista per a aquesta fase, sinó per a la segona, com és la construcció del tancament definitiu. Aquest fet ha motivat un retard d’“alguns mesos” mesos en els terminis de finalització, així com un augment dels costos previstos en afegir-se treballs de fases posteriors.

El port es troba tancant els últims serrells de la redacció de la segona fase del projecte d’obra, l’execució de la qual està pressupostada en 17 milions d’euros. L’autoritat portuària treballa amb el termini previst de 12 mesos per a la seva finalització a partir del seu inici, que s’espera que sigui “a finals d’any, una vegada s’hagi licitat i adjudicat l’obra a finals e estiu”. Aquesta actuació urbanitzarà la terminal i pavimentarà amb formigó l’esplanada, alhora que s’instal·larà tot el sistema d’il·luminació, i es realitzaran les connexions ferroviàries. Aquestes últimes seran tant internes com externes en els dos punts de connexió de la xarxa d’Adif: una cap a Saragossa i una altra cap a Madrid.

El projecte “suposa una gran oportunitat de créixer en intermodalitat” en desenvolupar una “important terminal, multipropòsit i multiclient”, al centre peninsular, la qual cosa permetrà una millor connexió amb els principals port marítims espanyols, asseguren des de l’autoritat portuària. A més, estarà connectada amb la Terminal Intermodal de la Boella (Tarragona), de tal manera que aquesta connexió “permetrà oferir la plataforma com a node d’intercanvi d’ample quan es connecti amb l’ample UIC del corredor mediterrani, assegura el port en un comunicat.