7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

El hub logístic de Torreblanca-Quatre Pilans es dotarà d’una estació intermodal

El pol busca posar aLleida “en el mapa logístic de Catalunya” gràcies a l'impuls de sòl al voltant del Corredor Mediterrani
Ordenació del terreny de 222 hectàrees en quatre sectors industrials, logístics i paisatgístics, prevists en el pla urbanístic | Generalitat de Catalunya

La comissió territorial d’urbanisme de Lleida ha donat aquest dimarts el tret de sortida a un nou complex industrial i logístic a Torreblanca-Quatre Pilans, que posarà al mercat 222 hectàrees i comptarà amb connexió ferroviària a través d’una nova terminal intermodal. Així s’especifica al Pla director urbanístic d’activitat econòmica (PDUAE) de la Plana de Lleida, redactat pel departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de Catalunya en col·laboració amb el Institut Català del Sòl (Incasòl) i l’Ajuntament de Lleida, i “aprovat inicialment” aquest dimarts per la comissió territorial d’urbanisme. Inicialment, el pla director incloïa també els termes municipals de Bell-lloc d’Urgell i els Alamús, però han estat exclosos després del rebuig sorgit dels seus plenaris.

“Posem Lleida al mapa logístic, ben posicionada al Corredor Mediterrani”
Agustí Serra Director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de Catalunya

Amb aquest desenvolupament, “posem Lleida al mapa logístic de Catalunya, ben posicionada en relació amb el Corredor Mediterrani i també en relació amb l’interior de la península”, ha celebrat el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, en relació amb el pas donat en la tramitació del pla director. En aquest document, es delimiten quatre “sectors d’interès supramunicipal”: Porta Torreblanca-Quatre Pilans (41,6 hectàrees), Torreblanca (219,8 hectàrees), Quatre Pilans (89,6 hectàrees) i Centre Intermodal Torreblanca-Quatre Pilans (82,6 hectàrees).

Aquest últim estarà situat en el sud-oest de l’àmbit, en paral·lel a la línia ferroviària existent i és el terreny triat per implantar una plataforma intermodal de mercaderies i un espai ferroviari de passatgers. Tant al sector 2 (Torreblanca, a l’est) com el 3 (Quatre Pilans, a l’oest) se situaran zones d’activitat econòmica de parcel·les de grans dimensions (quatre hectàrees de superfície mínima). Paral·lelament, al sector 2 se situarà, a més, una “giga parcel·la” (una única peça de 135 hectàrees, la fragmentació de la qual està permesa fins a un màxim de tres unitats amb una superfície mínima de 40 hectàrees). La Generalitat assegura que s’ha dissenyat d’aquesta manera “per flexibilitzar l’oferta en funció de les possibles demandes de futur”.

L’emplaçament se situa en “una localització estratègica”, asseguren els seus impulsors en un comunicat. L’àmbit d’estudi abasta els sòls situats al sud-est del nucli urbà de Lleida i limita amb la carretera N-240 al nord-est, els municipis de Torregrossa i Artesa de Lleida al sud-est, la línia R14 Barcelona-Lleida al sud-oest, i el nucli urbà de Lleida al nord-oest. En aquest lloc, se situen el polígon industrial del Camí dels Frares i el barri residencial dels Magraners, on conflueixen les carreteres N-240, C-13 i C-13b.

D’aquesta manera, la ubicació es troba “en un eix de primer ordre a nivell europeu”, com ho és el Corredor Mediterrani. En aquests terrenys, es pretén impulsar “un gran sector econòmic”, amb l’objectiu de concentrar l’activitat econòmica -industrial i logística- en la part del nord de Catalunya. A més, el desenvolupament d’una terminal intermodal facilitarà avançar en l’objectiu de descarbonizar la mobilitat i especialment el transport de mercaderies.

Després de l’aprovació inicial del pla director, el document se sotmetrà al preceptiu període d’informació pública a la ciutadania durant 45 dies hàbils i a un termini de 30 dies d’audiència a l’Ajuntament de Lleida per a la possible presentació d’al·legacions. Finalment, la comissió de territori de Catalunya s’encarregarà de donar l’aprovació definitiva al pla, previsiblement a la fi de 2022.