7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

Seur s’instal·larà al novembre a la plataforma cross-docking de Montepino a Castellbisbal

Les obres d'aquesta plataforma, en el desenvolupament de la qual s'han invertit 28,9 milions d'euros, finalitzaran a l'octubre
Visita a l'edifici Castellbisbal 2 aquest dijous, amb la presència de l'alcalde Joan Playà Guirado, el conseller delegat de Montepino, Juan José Vera, així com dos directius de Seur, Carlos Tarragona i Juan Pérez de Lema | Montepino

El promotor immologístic Montepino, gestionat per la societat Valfondo, ha finalitzat la construcció de l’estructura d’una plataforma logística destinada al cross-docking a Castellbisbal (Barcelona). El desenvolupament, que serà lliurat a Seur durant el mes de novembre després de la finalització de les obres a l’octubre, és el segon de Montepino a Castellbisbal i ha suposat una inversió de 28,9 milions d’euros.

51 milions d'euros

La promotora disposa de cinc actius a Catalunya amb una inversió total de 51 milions d’euros

Després de finalitzar els set mesos previstos d’obres, la plataforma logística, denominada Castellbisbal 2, disposarà d’una superfície útil de 27.560 metres quadrats sobre una parcel·la de 66.644 metres quadrats. En aquest lloc, de fet, ja se situa en l’actualitat un centre de distribució d’última milla, que es complementarà amb aquest de cross-docking per a Seur. D’aquesta manera, en l’edifici “totes les unitats logístiques estaran en trànsit”, és a dir, “no s’emmagatzemarà mercaderia” a causa de la seva modalitat cross-docking.

En aquest projecte s’han desenvolupat “dos volums ben diferenciats”, afirma el promotor immologístic en un comunicat. El principal, constitueix una nau configurada en dues alçades, amb 24 molls de camió i al voltant de 300 furgonetes. D’altra banda, el secundari és un annex, que alberga les oficines que donen servei a l’ús logístic. A més, l’espai albergarà en l’exterior de la plataforma una zona de molls de càrrega i descàrrega, vials interiors, aparcaments en superfície i zones verdes. Tots aquests desenvolupaments estan pensats “per facilitar el bon funcionament de l’activitat”. Des de la companyia també destaquen que la nau compta amb dos molls de fred i una cambra de fred de 950 metres quadrats.

El conseller delegat de Montepino i director general de Valfondo, Juan José Vera, ha manifestat que aquest projecte “és una mostra més de la nostra aposta pel mercat català”, al qual van arribar el 2018 i on ja compten amb cinc projectes per a operadors logístics. En total, disposa de més de 100.000 metres quadrats de superfície construïda entre els dos projectes de Castellbisbal (37.656 i 27.560 metres quadrats), les dues plataformes a Sant Esteve Sesrovires (10.508 i 12.468 metres quadrats) i l’edifici per a última milla a Barberà del Vallès (10.070 metres quadrats).

Per la seva part, el director regional de Catalunya, Llevant i Balears de Seur, Carlos Tarragona, ha assenyalat que aquesta inversió a Castellbisbal “materialitza la nostra aposta per l’excel·lència en el servei als nostres clients”, amb la posada en marxa d’un centre amb el qual “impulsarem l’economia local i la creació d’ocupació a la zona”. En la mateixa línia, el director d’Arrossegament i Infraestructures de la companyia paquetera, Juan Pérez de Lema, ha destacat “la innovació i la tecnologia” com a elements diferencials de Seur, que busca reforçar la seva “posició referent del sector” amb aquesta mena d’inversions.