7 de agosto de 2022 | Actualizado 16:51

Barcelona treu a licitació el subministrament elèctric en la Terminal Ferry Barcelona

El projecte pilot, valorat en uns cinc milions d'euros, forma part del pla d'electrificació de molls del recinte català
Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha tret avui a licitació el projecte pilot per a subministrar electricitat als ferries que operen en la Terminal Ferry Barcelona. Aquest projecte pilot, que surt a licitació uns cinc milions d’euros, forma part de la fase zero del pla d’electrificació de molls del recinte català, batejat com Nexigen. La licitació inclou “la redacció i execució del projecte, així com el servei de connexió i desconnexió dels vaixells i el manteniment de la instal·lació”, segons ha detallat l’autoritat portuària. L’Autoritat Portuària de Barcelona i Grimaldi van signar un acord el mes de febrer passat per a connectar els vaixells de Trasmed GLE, companyia pertanyent al grup italià, al sistema OPS la construcció del qual ara surt a licitació.

Amb una inversió global de 110 milions d’euros, Nexigen és un dels principals projectes impulsats pel port català per a reduir el 50% les emissions de CO2 de l’operativa portuària fins al 2030 i ser un neutre neutre en carboni abans del 2050. La subestació Ronda Litoral és un element clau per a l’electrificació de molls de Barcelona. La infraestructura energètica de 220 kV estarà situada molt prop del moll Príncep d’Espanya, en el costat sud de la Ronda Litoral.


La licitació del projecte pilot en la Terminal Ferry Barcelona se suma a la licitació, a principis d’enguany, del pilot per a vaixells portacontenidors que es durà a terme en la terminal BEST. Totes dues licitacions faran realitat els primers punts de subministrament OPS (onshore power supply) per a vaixells de mercaderies que funcionaran a Barcelona. Les primeres connexions OPS del recinte portuari es van posar en funcionament en les instal·lacions de MB92 Barcelona.