7 de agosto de 2022 | Actualizado 16:51

El port de Barcelona defineix els espais del Port Vell per a instal·lar la Copa Amèrica de Vela

Barcelona va ser seleccionada per a acollir aquesta prova per les instal·lacions del port i la seva diversitat d'espais de competició
Port de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona, en col·laboració amb AC37 Events Limited (ACE), ha definit els espais del Port Vell en els quals s’instal·laran els equips participants en la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, que se celebrarà en 2024. Barcelona va ser seleccionada per a acollir aquesta prova per la qualitat de les instal·lacions del port, la diversitat d’espais destinats a la competició, l’experiència de la ciutat a acollir grans esdeveniments esportius, la seva afició als esports nàutics i la seva oferta educativa i d’oci, segons l’entitat organitzadora de l’esdeveniment.

Les seus tindran una ubicació accessible als ciutadans pesi a l’alt grau d’ocupació del port

Tot i l’alt grau d’ocupació i d’optimització dels espais portuaris de Barcelona, s’ha aconseguit que les seus tinguin una ubicació accessible als ciutadans i una superfície operativa suficient per a desenvolupar els respectius projectes. “El nostre primer treball era definir amb precisió les bases dels equips repartint-les per tot el Port Vell, per a fer que els ciutadans puguin gaudir de l’esdeveniment de la millor manera possible. I així ho hem fet, mitjançant un treball conjunt molt intens amb l’organització de la Copa Amèrica”, ha afirmat el president del port de Barcelona, Damià Calvet.

Existeix un total de sis bases que rebran els noms de WTC, IMAX, Cinesa, Ponent Nord, Marina Barcelona 92 i Moll de Llevant. Les tres primeres es troben en territori gestionat pel Port Vell, mentre que les tres últimes es troben dins de superfícies concesionadas, motiu pel qual s’ha negociat la cessió temporal per part de les empreses titulars. Totes les bases disposen d’una esplanada on els equips participants edificaran una nau que serà desmuntada una vegada finalitzi la prova, i la corresponent línia d’atracada destinada a les naus participants i als vaixells auxiliars.

L’equip amfitrió, Emirates Team New Zealand, se situarà en la base WTC i el Ineos Team Britannia ha seleccionat la base de l’IMAX. Les altres bases seran adjudicades als equips per ordre d’inscripció a la competició. La celebració de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela portarà a Barcelona a unes 2.500 persones integrants dels diferents equips esportius i de l’organització. A més dels equips participants en la Copa Amèrica de Vela, per primera vegada en la història d’aquesta competició se celebrarà la regata de la Copa Amèrica Femenina, així com la regata de la Copa Amèrica Juvenil.