1 de octubre de 2022 | Actualizado 16:39

Recomotor desenvolupa el seu primer gran centre logístic de peces recuperades a Espanya

El complex comptarà amb 10.000 metres quadrats i tindrà capacitat per a mig milió de referències de peces que vendrà en tota Europa
Recomotor

L’empresa de recuperació de peces automobilístiques de segona mà Recomotor es troba en ple desenvolupament del seu primer centre logístic de peces recuperades a Espanya, amb el qual aspira a donar servei a la major xarxa de desballestaments d’Europa. La distribuïdora planteja la construcció d’aquest centre a Lleida, en el qual la companyia invertirà un milió d’euros. El complex comptarà amb 10.000 metres quadrats i funcionarà amb flux de caixes intel·ligents. Tindrà capacitat per a més de mig milió de referències de peces i vendrà a tota Europa.

Segons fonts de la companyia, “gràcies a aquest magatzem, es podrà començar a estocar peces que fins ara s’enviaven solament des de desballestaments”. La fase de disseny continua encara en marxa, per la qual cosa les fonts expliquen que no és possible donar més detalls, ja que encara no estan tancats. Es preveu que la infraestructura obri les seves portes en 2023 i que serveixi per a donar servei a més de 3.000 tallers mecànics. “Hem decidit continuar creixent a Espanya a causa del gran mercat que ofereixen les peces recuperades, abans d’avançar a altres països europeus o una altra gamma de producte”, afirma el cofundador de Recomotor, Jan Amat.

Les caixes intel·ligents són dispositius tecnològics que faciliten el sistema d’emmagatzematge automatitzat

La Comissió Europea ha llançat un gran projecte climàtic que veta la comercialització de turismes de gasolina, dièsel, gas i híbrids a partir de 2035. Això implica que a partir d’aquesta data no es podran vendre turismes ni furgonetes nous que emetin CO2, la qual cosa en la pràctica significa vetar els motors de gasolina, dièsel, gas i híbrids. Jan Amat considera que aquesta nova normativa provocarà un increment gradual en la demanda de peces de reparació del 30% per any, sent en 2040 quan aquestes transaccions superin en número a les vendes noves d’aquesta mena de vehicles.

El funcionament del centre logístic es basarà en un sistema de caixes intel·ligents, uns dispositius tecnològics que faciliten el sistema d’emmagatzematge automatitzat. “Aquestes caixes inclouen tots els elements que simplifiquen l’extracció i ubicació de les unitats de càrrega en les prestatgeries”, expliquen fonts de Recomotor. “Això permetrà a futur controlar la qualitat de les peces, optimitzar la logística, i millorar l’experiència dels nostres tallers”, manté Jan Amat. “Pretenem que el magatzem sigui un centre logístic que compti amb els últims avanços tecnològics en la recepció de mercaderies, magatzematge de productes, preparació de comandes i logística inversa”.