27 de septiembre de 2022 | Actualizado 10:55

La inspecció de treball catalana sanciona a Amazon per cessió il·legal de treballadors

La multinacional es va servir d'empreses subcontractades per a emprar repartidors en condicions inferiors a les dels seus empleats
Amazon

L’organisme català d’inspecció de treball (Inspecció de Treball de Catalunya) ha proposat un total de 3,1 milions d’euros de sanció a Amazon Road Transport Spain per cessió il·legal de treballadors. Concretament, proposa aquesta multa en constatar que 17 companyies subcontractades, sis d’elles empreses de treball temporal (ETT), li havien cedit 559 empleats que treballaven com a repartidors en condicions laborals inferiors al que els correspondria si fossin contractades directament pel gegant del comerç electrònic. En conseqüència, contra aquestes empreses subcontractades, també s’ha proposat una sanció, valorada en un total de 2,6 milions d’euros.

Per tant, encara que l’entitat inspectora no ha explicitat la multa que haurà d’assumir cada empresa subcontractada, sí les identificat. Pel que fa a les empreses de treball temporal, es tracta de les societats Job and Talent, IMAN Temporing, Randstad Empleo, Temporal Quality, GI Group Spain ETT i Rhones Alpes Servicios España ETT. Quant a les 12 empreses subcontractades per Amazon estants estan dedicades al comerç electrònic i la logística associada a ell: Tipsa Delivery, Ara Vinc, Internet Commerce Solutions, Transportcat Logistics, Delivery Asap, Travieso Logistics, Cacao Logistics, JOM Servicios Integrales, Anem Advanced Logistics, Gal Kajol i Duende Logistics.

Els 559 treballadors feien tasques de repartiment en situació i condicions de precarietat laboral

La investigació, iniciada el mes de febrer passat a Barcelona, conclou que els 559 treballadors feien tasques de repartiment en situació i condicions de precarietat laboral, principalment pel que fa a salari i inestabilitat en l’ocupació, a més de no comptar amb representació legal. “La inspecció catalana continua i continuarà treballant per a garantir que totes les empreses compleixin amb la normativa vigent en favor d’oferir les mateixes condicions cap a la competitivitat i els drets laborals”, ha assegurat l’organisme.