7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

La ruta Ro-Ro entre Tarragona i Turquia compleix any i mig amb fluxos pròxims a l’equilibri

La importació se situa en 12.802 utis i l'exportació de Tarragona a Turquia ha crescut fins a les 11.722 unitats en aquests 18 mesos
Vaixell del servei de càrrega rodada amb Turquia en el moll de Cantàbria del recinte català | Autoritat Portuària de Tarragona

El servei de càrrega rodada (Ro-Ro) entre els ports de Tarragona i de Izmir (Turquia) compleix any i mig amb un tràfic de 24.524 unitats de transport intermodal (utis) entre tots dos recintes. Les xifres d’importació són les més elevades, amb un total de 12.802 utis mogudes i una ocupació mitjana del 90% amb pics pròxims al 100%. Les dades d’exportació des de Tarragona cap a Turquia “han viscut un camí creixement paral·lel”, segons l’autoritat portuària catalana, i “és on actualment se centren els esforços per a atreure més càrrega”. En total, des de Tarragona cap a Izmir han viatjat 11.722 utis, amb una ocupació mitjana d’entre el 80 i el 90% de la capacitat de la línia.

El servicio de carga rodada (Ro-Ro) entre los puertos de Tarragona y de Izmir (Turquía) cumple año y medio con un tráfico de 24.524 unidades de transporte intermodal (utis) entre ambos recintos. Las cifras de importación son las más elevadas, con un total de 12.802 utis movidas y una ocupación media del 90% con picos próximos al 100%. Los datos de exportación desde Tarragona hacia Turquía “han vivido un camino crecimiento paralelo”, según la autoridad portuaria catalana, y “es donde actualmente se centran los esfuerzos para atraer más carga”. En total, desde Tarragona hacia Izmir han viajado 11.722 utis, con una ocupación media de entre el 80 y el 90% de la capacidad de la línea.

La sinergia d’actors permet un servei porta a porta de 96 hores fins a qualsevol lloc de Turquia

El servei entre tots dos ports ha ajudat a algunes empreses del territori en el seu procés d’internacionalització gràcies a la freqüència i velocitat d’enviament. L’empresa Ekol Logistics lidera aquesta ruta amb la participació de la naviliera DFDS, Grup Arola i la terminal Euroports a Tarragona. Aquesta sinergia entre empreses i actors implicats permet una connexió amb el país mediterrani de 60 hores, aconseguint temps porta a porta de 96 hores fins a qualsevol punt de Turquia, han recordat des del recinte català.

La línia de càrrega rodada ha registrat una tendència a l’alça des de la seva posada en funcionament. L’augment de l’ocupació total del servei ha millorat l’eficiència per unitat de transport intermodal. Segons els seus promotors, “la ruta comercial amb Turquia ha obert un mercat molt interessant per al port i per al territori, convertint-se també en una gran oportunitat per a altres empreses interessades en exportar amb destinació a Turquia”.