5 de octubre de 2022 | Actualizado 16:59

Bertschi estrena un servei ferroviari entre Tarragona i Barcelona

L'enllaç entre les terminals de Constantí i Morrot de l'operador intermodal reduirà els fluxos de 150 camions entre Tarragona i Barcelona
Bertschi

El proveïdor de serveis logístics suís Bertschi Group ha posat en marxa un nou servei ferroviari de transport de mercaderies que connecta les terminals de Constantí (Tarragona) i Morrot (Barcelona) en un trajecte d’anada i tornada. L’objectiu és disminuir el transport per carretera en favor del ferrocarril amb un servei exclusiu per a l’empresa suïssa, ha explicat l’empresa intermodal. Segons Bertschi, això permet que les mercaderies dipositades a Tarragona puguin continuar fins a destins europeus, com Bèlgica i Itàlia, amb una menor presència del camió. El primer tren d’aquest servei ferroviari va partir el passat 8 d’agost des de Tarragona.

 Neteja

S’estima afegir al setembre una segona rotació al servei ferroviari iniciat a l’agost

“Amb aquesta nova connexió ferroviària de Bertschi a Espanya, podem oferir als nostres clients serveis més eficients, major seguretat i una cadena de subministrament encara més sostenible”, sostenen fonts de l’empresa. Actualment, la freqüència del servei és d’una rotació per setmana, però l’objectiu és aconseguir les dues rotacions setmanals. Està previst que la segona rotació comenci al setembre, han concretat fonts de la companyia al mitjà RailFreight.

Segons fonts de Bertschi, el seu volum de transport per carretera entre Tarragona i Barcelona i els seus retorns ascendeix a uns 150 camions setmanals. Amb aquest nou tren, “podem treure de la carretera una gran part d’aquests vehicles, al voltant del 80%”. L’empresa assegura que la ruta ferroviària, amb la qual es transportaran cisternes o contenidors a diferents països europeus, suposa un avanç per a disposar d’un transport el més intermodal possible.