5 de octubre de 2022 | Actualizado 17:54

La falta de disponibilitat de sòl dispara els projectes clau en mà a Catalunya

L'aposta per aquestes inversions suposa una major robotització de les naus i un increment dels espais multinivell
Goodman

L’escassetat de sòl logístic ha provocat un increment dels projectes clau en mà a Catalunya. La contractació d’aquests projectes ha aconseguit els 162.860 metres quadrats en el primer semestre de 2022, pràcticament la meitat dels 392.883 metres quadrats transaccionats en aquest període. “Aquesta tendència, registrada en els últims anys, permet adaptar les naus a les necessitats del client i ha provocat una modernització del parc industrial i logístic de Catalunya”, ha assegurat el director d’Industrial i Logística de CBRE Barcelona, David Oliva. L’aposta pels projectes clau en mà ha suposat una creixent robotització de les naus. “Cada vegada més, els operadors i retailers demanen naus d’última generació que comptin també amb certificats de sostenibilitat, plaques solars o carregadors de vehicles elèctrics per a reduir la petjada de carboni”, ha afegit Oliva.

La logística vertical i multinivell és una tendència creixent en la primera corona de Barcelona

La falta de sòl logístic també ha provocat un increment de les naus multinivell. La promoció d’aquesta mena de projectes, generalment d’entre 21 metres i 24 metres d’altura, és una tendència creixent en la primera corona de Barcelona. Aquest tipus de desenvolupaments són ja una realitat en mercats com el Japó, França o el Regne Unit, ja que permeten maximitzar l’ús del sòl disponible en ubicacions interessants per als operadors logístics, han recordat des de CBRE.

Un exemple de l’aposta per aquests projectes a Catalunya és el desenvolupament de dues naus per part de Goodman. La companyia va construir en 2021 la primera plataforma logística d’aquestes característiques a Espanya, situada a Molins de Rei (Barcelona), amb 25 metres d’altura i 32.000 metres quadrats. Al juny d’enguany, l’empresa va finalitzar les obres de construcció de la seva segona plataforma multinivell, situada en Castellbisbal (Barcelona) i amb una superfície total construïda de 26.400 metres quadrats dividits en dues plantes.

El creixement del comerç electrònic també ha provocat la transformació d’espais industrials en centres logístics. Alguns dels casos més rellevants han estat la reconversió de les fàbriques de General Cable a Montcada i Reixac (Barcelona) i de Bacardí a Mollet del Vallès (Barcelona) a plataformes logístiques, actualment operats per Amazon. “La reconversió d’aquests espais permet modernitzar el parc industrial i logístic de Catalunya, amb naus més eficients i sostenibles. Al seu torn, aquest fet millora la implantació d’empreses en diferents municipis pròxims a Barcelona”, ha destacat el director d’Industrial i Logística de CBRE Barcelona.