1 de octubre de 2022 | Actualizado 16:39

La innovació portuària i la ciberseguretat protagonitzaran l’edició de Smart Ports 2022

L'esdeveniment torna al format presencial a mitjans de novembre, encara que també podrà seguir-se en streaming
L'edició de 2021 de Smart Ports: Piers of the Future va comptar amb més de 6.000 espectadors únics i més de 20.000 visualitzacions | Autoritat Portuària de Barcelona

La nova edició del congrés ‘Smart Ports: Piers of the Future’ tindrà com a eixos vertebradors la innovació en el sector portuari i els riscos en matèria de ciberseguretat. La quarta edició d’aquesta iniciativa liderada pel port de Barcelona reunirà els principals experts mundials en innovació en el sector portuari, recuperant el format presencial que ja es va iniciar en 2021. L’esdeveniment se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de novembre en el marc de la Smart City Expo World Congress de Barcelona i col·laboraran els recintes més innovadors del món: Anvers, Busan, Hamburg, Los Angeles, Montreal i Rotterdam.

Els experts debatran sobre les disrupcions en la cadena de subministrament i tecnologies emergents

A més, la trobada d’enguany posarà l’accent en els temes d’actualitat del sector de la gestió portuària i de la logística en general, des de les disrupcions que estan afectant les cadenes de subministrament a nivell mundial fins als esforços dels ports cap a la descarbonització i la cerca de combustibles alternatius. Els experts convidats debatran sobre qüestions com la ciberseguretat, el potencial dels recursos marins per al desenvolupament o les tecnologies emergents en el sector portuari i les fonts de finançament que poden impulsar-les. En conjunt, aportaran punts de vista innovadors al concepte de smart port desenvolupat en anteriors edicions al mateix temps que es contextualitza en el marc de les ciutats intel·ligents, protagonistes de la Smart City Expo World Congress.

Tot i el retorn al format presencial, l’edició d’enguany també es podrà seguir en format en línia en streaming. L’última edició va comptar amb més de 6.000 espectadors únics i més de 20.000 visualitzacions de 94 països. Així, les sessions inaugurals es podran seguir de manera virtual en paral·lel a les ponències i sessions programades en el recinte de la Smart City Expo World Congress.