1 de octubre de 2022 | Actualizado 16:39

La Generalitat dona el vistiplau al cofinançament amb Adif de l’ample internacional a Vilamalla

Els treballs comportaran una inversió de 13,7 milions d'euros per a permetre l'accés a la terminal de trens de 750 metres en ample UIC
Adif

L’arribada de trens de 750 metres en ample internacional a la terminal de Vilamalla (Girona) està una mica més a prop després del vistiplau de la Generalitat de Catalunya al conveni subscrit amb Adif per a cofinançar i desenvolupar les actuacions necessàries. Concretament, l’Executiu català ha autoritzat l’acord entre el gestor estatal d’infraestructures ferroviàries i el departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori que estableix els treballs i el finançament de les obres a realitzar en l’estació de passatgers i en la terminal de Vilamalla per a connectar-les a l’ample internacional o estàndard (UIC) del Corredor Mediterrani.

La Generalitat ha catalogat aquest projecte com a “estratègic per a potenciar el transport transfronterer de mercaderies per ferrocarril” per la seva proximitat a la frontera francesa i “per al desenvolupament del Corredor Mediterrani ferroviari, clau per a la competitivitat de Catalunya i la lluita contra el canvi climàtic”. La redacció dels projectes i l’execució de les obres corresponents comporten una inversió estimada de 13,7 milions d’euros. Una vegada iniciat el procés per a l’arribada de l’ample internacional es podrà començar també el concurs per a buscar un operador que gestioni la terminal intermodal.

La cerca d’un gestor per a la terminal de Vilamalla discorrerà de manera paral·lela a l’arribada de l’ample UIC

El conveni de col·laboració subscrit entre Adif i l’Executiu català té com a objectiu “el disseny, el finançament i l’execució de les obres de remodelació i ampliació de l’estació de passatgers per a millorar la versatilitat i prestacions de la terminal de mercaderies de Vilamalla, així com la implementació d’estàndards tècnics d’interoperabilitat per al transport ferroviari internacional de mercaderies a la Unió Europea”, ha desgranat la Generalitat. Les obres previstes en el conveni entre totes dues parts contempla la prolongació d’una de les vies de l’estació de Vilamalla i execució d’una de nova. En aquestes, s’implantarà l’ample mixt, ibèric i estàndard, per a permetre l’expedició i recepció de trens de fins a 750 metres i l’operativa de composició i partició de trens amb origen o destinació a la terminal de Vilamalla.

També es preveu “l’adequació d’aparells de via, electrificació i instal·lacions de control, comandament i senyalització de l’estació de Vilamalla a la nova configuració funcional per a possibilitar l’encaminament de trens amb origen o destinació a la terminal de Vilamalla per les línies Girona-Vilamalla-Portbou i Vilamalla-Figueres-Vilafant-Túnel del Pertús”. A més, el conveni recull també mesures per a la “millora de l’accessibilitat a les andanes de l’estació de Vilamalla” i la implantació de l’ample mixt, ibèric i estàndard, al ramal d’accés a la terminal i a l’interior del recinte per a escometre les operatives ferroviàries.

L’actual terminal de Vilamalla disposa d’un ramal d’accés en via única electrificat d’ample ibèric

En l’actualitat, la terminal de mercaderies de Vilamalla, propietat de Cimalsa (Generalitat) i l’Autoritat Portuària de Barcelona a través de la societat Terminal Intermodal de l’Empordà, té capacitat per a gestionar composicions ferroviàries de mercaderies en dues vies paral·leles en ample ibèric, de 480 metres útils cadascuna, i un ramal d’accés de via única electrificat des d’una de les vies de l’estació de viatgers. La Generalitat de Catalunya ha recordat que la terminal forma part del centre logístic intermodal de més de 70 hectàrees que, mitjançant l’empresa pública Cimalsa, “vol promoure en els municipis del Far d’Empordà i Vilamalla, a 35 km de la frontera francesa, per a la circulació de mercaderies per ferrocarril i potenciar la permeabilitat de la frontera entre França i Espanya per a aquest tipus de transport”.