7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

Cimalsa incorpora Mercè Conesa i Jaume Saltó al seu consell d’administració

Mercè Conesa dirigeix l'Incasòl i va presidir el port de Barcelona i l'empresari Jaume Saltó és el president de la Cambra de Comerç de Lleida
Mercè Conesa s'incorpora com a nova directora de Incasól, i Jaume Saltó substitueix al president de Transports Padrosa, Pere Padrosa, en el consell d'administració | Cimalsa

L’empresa pública catalana Cimalsa ha incorporat a Mercè Conesa i a Jaume Saltó al seu consell d’administració. Mercè Conesa és actualment la directora de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), càrrec al qual va accedir després de presidir l’Autoritat Portuària de Barcelona. Per la seva banda, Jaume Saltó és empresari i fundador de la consultora Grup Saltó, i ara presideix la Cambra de Comerç de Lleida. Tant l’una com l’altre formaran part d’un consell que compta amb un total de 12 membres i que encapçalen la també màxima autoritat de Feteia i In-Move (Railgrup) i actual conseller delegat de Cimalsa, Enric Ticó, i el secretari de Mobilitat i Logística de la Generalitat, Isidre Gavín, en el seu cas com a vicepresident.

La incorporació de Conesa suposa el segon fitxatge, per part de Cimalsa, d’un expresident del port de Barcelona, i, juntament amb el de Saltó, s’emmarca en la voluntat de “continuar creant sinergies i impulsant projectes amb organitzacions clau tant de l’àmbit públic com del privat”, han apuntat fonts de l’entitat. L’objectiu, afirmen, és sumar d’aquesta manera “persones que contribueixen amb una visió estratègica del sector de les infraestructures i la mobilitat”.

Cimalsa cerca generar sinergies en els àmbits públic i privat mitjançant les noves incorporacions

Jaume Saltó disposa d’experiència en els àmbits públic i privat com a fundador del seu propi grup, i, a banda de presidir la Cambra de Comerç lleidatana, també va ser membre de la junta directiva de PIMEC Lleida. S’incorpora al consell en substitució de Pere Padrosa, president de Transports Padrosa. Conesa, per la seva banda, pren possessió com a directora d’Incasòl, un organisme públic adscrit a la conselleria de Polítiques Digitals i Territori i del que depèn la propia Cimalsa.