1 de octubre de 2022 | Actualizado 16:39

DFactory incorpora la presència de la companyia d’intel·ligència artificial VDM Health

L'empresa ofereix assessorament a professionals i empreses del sector mèdic i assistencial
El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha presentat la nova incorporació en presència de representants de VDM Health | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca ha comunicat que la companyia especialitzada en desenvolupament d’intel·ligència artificial (IA) per al sector mèdic Virtual Doctors and Medicines Health (VDM Health) formarà part del node d’innovació industrial 4.0 que lidera i que es troba ubicat a l’edifici DFactory. D’aquesta manera, l’empresa disposarà d’unes oficines en un ecosistema de grans corporacions, startups i laboratoris amb els quals comparteix la seva aposta per un desenvolupament innovador en el seu àmbit d’acció.

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, ha destacat el “gran avenç” que suposa a la seva xarxa d’empreses l’aterratge de VDM Health, ja que això contribueix a “continuar potenciant la col·laboració público-privada” a DFactory, un pas imprescindible per “liderar la transformació cap a una nova economia”, como pretén aquest projecte. DFactory disposa d’unes instal·lacions de 17.000 metres quadrats, ara per ara amb una ocupació del 40% de la seva totalitat per part d’unes 30 companyies -segons dades aportades per la zona franca- que tenen accés a les eines tecnològiques disponibles a la seva infraestructura. Entre elles s’hi troben entitats que també utilitzen la intel·ligència artificial com ara Picvisa y Alisys, la dinamitzadora de l’ecosistema startup Oryon Universal, l’empresa especialitzada en robòtica col·laborativa OnRobot, la multinacional xinesa Huawei o empreses d’impressió additiva o 3D, com Asorcad, Mastertec 3D i Windforce.

“Estem molt contents d’haver estat convidats a unir-nos a DFactory Barcelona i ser part de l’ecosistema que està encaminant a Espanya a liderar la digitalització a Europa i la resta de països” ha manifestat el conseller delegat de VDM Health, Jordi Ferrer. L’entitat, que té la seva matriu principal ubicada a Barcelona, ofereix solucions basades en intel·ligència artificial i algoritmes per millorar l’atenció mèdica en tots els àmbits assistencials. De fet, disposa d’una “plataforma intel·ligent que comprèn eines de suport per automatitzar i obtenir precisió en les feines d’avaluació prèvia i diagnòstic, prescripció farmacològica, tractaments i cures en temps real i sota demanda”. També dedica investigació per al desenvolupament de nous tractaments pel que fa a malalties comunes com el càncer, l’Alzheimer i altres malalties cròniques.