5 de octubre de 2022 | Actualizado 16:59

La danesa PowerCon executarà el pilot de subministrament elèctric a portacontenidors a Barcelona

L'adjudicatària redactarà, realitzarà i executarà les actuacions necessàries per a subministrar electricitat als vaixells en la terminal BEST
BEST

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha adjudicat el contracte per a dur a terme el projecte pilot de subministrament elèctric a vaixells portacontenidors a l’enginyeria danesa PowerCon. Aquesta companyia ja ha participat en iniciatives similars en altres ports europeus, si bé no per a portacontenidors. En el cas de Barcelona, es tracta d’un projecte a desenvolupar en la terminal BEST de Hutchison Ports, que aquests dies compleix el seu el seu desè aniversari. L’adjudicatària redactarà, realitzarà i executarà les actuacions necessàries per a la construcció i posada en marxa dels primers punts OPS (onshore power supply) de la terminal de contenidors, que serviran per a testar les potencialitats del servei de connexió i desconnexió de vaixells portacontenidors en el port de Barcelona.

Les escales de portacontenidors representen un terç del temps de les atracades totals en el port de Barcelona

El contracte s’ha assignat per un valor de cinc milions d’euros i estableix diversos terminis per a l’execució dels treballs i serveis per part de PowerCon. Concretament, els plecs fixen tres mesos per a la redacció del pilot, un any per a l’obra des de l’aprovació tècnica del projecte i el servei de manteniment, connexió i desconnexió durant dos anys, amb la possibilitat de prorrogar-se fins a un màxim de cinc. Quant a l’adquisició de l’energia elèctrica d’origen renovable i la seva repercussió final a la naviliera mitjançant el corresponent ús de tarifes, serà a càrrec de la pròpia autoritat portuària i no de la companyia adjudicatària.

Passador

IMPLANTACIÓ DEL PILOT PER AL SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC EN LA TERMINAL BEST

Fuente: Autoritat Portuària de Barcelona

Els vaixells portacontenidors "realitzen un gran nombre d'escales en el port i de llarga durada, amb una estada mitjana de 17,50 hores, la qual cosa suposa un terç del temps de les atracades totals en el port de Barcelona", explica l'avantprojecte del pilot per al subministrament elèctric a aquestes embarcacions. "Encara que només un percentatge d'aquests vaixells està ja equipats per a poder connectar-se a la xarxa elèctrica, s'espera que aquest número s'incrementi al llarg dels pròxims anys", sosté el mateix document.

El projecte pilot per a portacontenidors forma part del Pla  d'Electrificació de Molls del recinte portuari català, batejat com Nexigen, les inversions globals previstes del qual aconsegueixen els 90 milions d'euros per a reduir emissions i descarbonitzar l'activitat portuària. Després de l'adjudicació a PowerCon del contracte per al subministrament elèctric a portacontenidors, resta pendent de seleccionar a la companyia que executarà el pilot per a ferries, concurs per al qual es poden remetre ofertes fins al pròxim 18 d'octubre.