7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

El centre portuari d’ocupació de Tarragona es dissol per a adaptar-se al marc de l’estiba

Les empreses accionistes s'han compromès a mantenir l'ocupació en les mateixes condicions mitjançant la subrogació de treballadors
Autoritat Portuària de Tarragona

La junta general extraordinària d’accionistes de Estarraco Centre Portuari d’Ocupació (CPE) del port de Tarragona ha acordat procedir a la dissolució de la societat “en el marc del procés d’adaptació a les mesures establertes per la nova normativa: la regulació de les empreses de treball temporal i el V Acord marc de l’Estiba“, ha indicat l’entitat. “Les empreses sòcies del centre portuari d’ocupació (Ership, Noatum, Bergé, DP World i Euroports)”, ha afegit, “actuaran directament a partir d’ara com a ocupadores, amb el compromís de mantenir l’ocupació, les seves condicions retributives i el seu conveni, la qual cosa ja han traslladat als representants dels treballadors”. En aquest sentit, ha apuntat Estarraco, “se’ls ha ofert la subrogació contractual a tot el personal, compost per 126 empleats, de tal forma que els treballadors del CPE continuaran prestant serveis per a les empreses sòcies”.

Les empreses obriran un període de consultes amb els representants dels treballadors

El centre portuari d’ocupació ha assenyalat que aquesta oferta de subrogació contractual “mantindrà les mateixes condicions laborals i retributives que ostenti cada treballador en condicions de treball i activitat homogènies i amb reconeixement d’antiguitat”. “Amb la subrogació, es manté el mateix conveni col·lectiu que es troba en vigor”, aclareixen. Així mateix, ha anunciat que en els pròxims dies “s’obrirà un període de consultes i informació amb els representants legals dels treballadors i la direcció de Estarraco CPE està oberta al diàleg i a aclarir tots els dubtes que aquest procés pugui suscitar”.

De fet, ha traslladat “la seva voluntat de realitzar aquest procés amb la major celeritat possible, conscient de la complexitat del moment actual, amb la guerra d’Ucraïna activa des de fa mesos i les conseqüències que està implicant, entre les quals es troba el risc de desproveïment de matèries primeres per a l’alimentació animal, fertilitzants, productes energètics, fruites o altres subministraments bàsics per a li correcte desenvolupament de l’activitat econòmica i social de la població”. Per això, ha afegit, Estarraco “considera que tot el personal d’estiba del port de Tarragona ha de tenir el compromís de treballar conjuntament per a garantir que els nivells d’activitat del port no es vegin afectats i, en conseqüència, evitar que sigui la població la que sofreixi qualsevol afectació”.