29 de septiembre de 2022 | Actualizado 11:56

Makro millora les operatives amb la seva primera plataforma multitemperatura a Catalunya

La instal·lació, en funcionament des de maig, permet concentrar operacions de distribució per als seus quatre establiments a Catalunya
Makro

L’empresa majorista de distribució a l’hostaleria Makro assoleix els cinc mesos d’operacions des de la seva primera plataforma multitemperatura a Catalunya, que va entrar en funcionament el passat mes de maig. La instal·lació ha facilitat millors operacions a la companyia pel reforç que suposa a la seva capacitat i nivell de prestar servei als seus quatre establiments a Catalunya des d’una sola ubicació. L’objectiu de Makro és que el canal de distribució a l’hostaleria representi el 40% de les seves vendes a Espanya, raó per la qual està duent a terme un pla estratègic amb millores i inversions a diversos nivells, també en l’àmbit logístic.

La plataforma forma part del pla estratègic i de transformació de la companyia fins l’any 2027

La plataforma multitemperatura de distribució majorista està ubicada al Prat de Llobregat (Barcelona). Es tracta d’una nau mixta promoguda pel fons immologístic Crossbay, al qual Makro va llogar l’espai l’any passat per un període d’explotació de 10 anys amb l’objectiu d’executar-hi tasques de cross-docking. Compta amb una superfície de 14.200 metres quadrats distribuïts en dues àrees principals, segons descriuen fonts de la companyia: “Una dedicada a l’emmagatzematge de mercaderies i preparació de comandes, i l’altra, a l’expedició a les nostres botigues per a la distribució de l’última milla”. Tant el centre de Makro a la Zona Franca de Barcelona com aquells que la companyia posseeix a Badalona, Barberà del Vallès i Tarragona es nodreixen d’aquest centre distribuïdor multitemperatura (ambient, fresc i congelat). “Aquesta nova plataforma ens permetrà augmentar la nostra capacitat i eficiència en les operacions, ampliant el nostre rang de distribució a una base de clients molt més gran”, afirmen fonts de la cadena majorista.

La instal·lació, que s’inaugurarà en els pròxims mesos, forma part del pla estratègic i de transformació que la companyia ha presentat avui i que tindrà efecte fins a l’any 2027, un pla amb el qual es busca duplicar la grandària de l’empresa per a “consolidar-se com a líder en la distribució majorista multicanal de l’hostaleria a Espanya”. El conseller delegat de Makro a Espanya, David Martínez Fontano, ha recordat que “en aquests cinquanta anys a Espanya hem anat transformant el nostre model de negoci fins a convertir-nos en una companyia amb una forta oferta multicanal”. Ara, “és el moment de fer una passa endavant en la nostra proposta de valor per impulsar el creixement més gran de la història de Makro al nostre país”, ha manifestat. Actualment, les previsions de la companyia situen les vendes per a aquest any en més de 1.500 milions d’euros, i un creixement del 33% respecte de l’any 2021.