29 de septiembre de 2022 | Actualizado 16:32

El vertical sobre mobilitat del BNEW se centrarà en els reptes de la sostenibilitat

La tercera edició de la trobada econòmica i empresarial mantindrà el format híbrid amb el qual va néixer durant la pandèmia
BNEW

La tercera edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), que organitza el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i aquest any se celebrarà entre els dies 3 i el 6 d’octubre, centrarà la seva vertical de mobilitat en els reptes que la transició sostenible li planteja a aquest sector. Durant els quatre dies en què tindrà lloc l’esdeveniment, un conjunt de debats i conferències d’experts en els diferents àmbits que engloba el vertical abordaran diversos angles que poden donar forma al futur pròxim de la mobilitat, aspectes que l’organització inclou en les “temàtiques més avantguardistes de la economia 4.0”. En aquest sentit, les noves morfologies territorials i les smartcities -amb les seves actuals i futures zones de baixes emissions i la creixent aposta per la micromobilitat i la ciclologística– formen part d’un panell que també explorarà el desenvolupament de les carreteres intel·ligents, els avantatges que planteja el ferrocarril com a alternativa sostenible, la mobilitat elèctrica, la implantació de projectes I+D als grans ports i la descarbonització del transport aeri.

“Volem analizar la transformació que està vivint cada sector en l’avenç cap a la nova economia”
Pere Navarro Delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona

La cita, que per primera vegada se celebrarà a l’edifici DFactory Barcelona, comptarà per al vertical de mobilitat amb la intervenció destacada de la secretaria d’Estat de l’Energia -càrrec adscrit al ministeri per a la Transición Ecológica y el Reto Demográfico-, Sara Aagensen; amb el director general de la Dirección General de Tráfico (DGT), Pere Navarro Olivella; i amb el director general de l’Associación Empresarial para el Desarrollo y el Impulso de la Movilidad Eléctrica (Aedive), Arturo Pérez de Lucía. El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha precisat que “amb aquesta nova edició del BNEW” es vol “analitzar la transformació que està vivint cada sector en l’avanç cap a la nova economia, i, per a això, resulta imprescindible comptar amb el coneixement i l’experiència dels millors experts en cada àrea”.

L’organització ha confirmat un total de 600 conferenciants en un programa que s’allargarà fins a 180 hores en continguts, totes elles distribuïdes en 130 panells, sessions i debats, i que també es desplega sobre els verticals de la indústria digital, la sostenibilitat, els béns immobles, el talent, la inversió i l’experiència. Malgrat ser la primera edició que se celebra en un període exempt de la majoria de restriccions a la presencialitat que va imposar la pandèmia, l’esdeveniment manté el format híbrid amb el qual va néixer l’any 2020.