1 de octubre de 2022 | Actualizado 16:39

La Zona Franca de Barcelona estén a mitjan octubre el termini per als terrenys de Nissan

La proposta triada per a gestionar els terrenys desocupats pel fabricant d'automoció es donarà a conèixer el 31 d'octubre
Nissan

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha allargat per segona vegada el termini per a presentar candidatures a la licitació de l’arrendament dels terrenys de Nissan. Les empreses interessades podran lliurar la documentació necessària fins a les 11 hores del pròxim 13 d’octubre. Fins ara, el termini finalitzava aquest divendres, 14 de setembre, al migdia. A partir d’aquesta modificació de dates, la mesa de contractació donarà a conèixer el nom de l’adjudicatari del concurs a partir de les 12 hores del 31 d’octubre.

El termini de presentació de propostes ha estat alterat de nou amb l’objectiu que “els licitadors disposin de més temps per a presentar amb més detalli les seves ofertes”, segons aclareixen des de la zona franca. D’aquesta manera, serà possible procedir a “una selecció més adequada i justa” en la resolució del concurs a partir de la recepció d’una major quantitat d’informació per part dels candidats. En relació al procés, el mateix 13 d’octubre la mesa de contractació, composta per representants de les diferents institucions que conformen la taula de reindustrialització, exclourà els projectes que no compleixin les condicions establertes en l’àmbit general i administratiu. Durant el 18 d’octubre, es procedirà a revisar la documentació aportada pels licitadors sobre el projecte tècnic, i finalment, el 31 d’octubre es llegiran els detalls del projecte econòmic per a triar al futur gestor de l’espai.

Cal recordar que el contracte d’arrendament és de 518.000 metres durant 50 anys amb una pròrroga opcional, i sota prèvia aprovació de la Zona Franca de Barcelona, d’un màxim de 20 anys. En els terrenys licitats no s’inclouen les parcel·les ja adjudicades de manera directa a Silence (61.078 metres quadrats) i al centre tècnic d’automoció de Nissan per a desenvolupar activitats de recerca i desenvolupament (38.438 metres quadrats). L’inquilí haurà de complir quatre condicions incloses en el plec de condicions, entre elles, l’obligació d’iniciar almenys el 50% del projecte logístic o industrial de l’arrendatari abans dels dos anys. En cas contrari, l’arrendador es reserva el dret de rescindir unilateralment el contracte o imposar penalitzacions sobre la base de la gravetat de l’incompliment.

50 anys

El contracte d’arrendament té una durada inicial de 50 anys

L’extensió del termini de presentació de candidatures també allarga la instal·lació del hub de descarbonització liderat per QEV Technologies en l’antiga fàbrica de Nissan de la Zona Franca de Barcelona, ja que haurà de formalitzar el seu contracte d’arrendament amb la companyia que resulti adjudicatària dels terrenys. Al començament de mes, QEV Technologies es va aliar amb Goodman per a optar al concurs de reindustrialització, segons va revelar Economía Digital. La proposta presentada pel promotor inmologístic ascendeix a 550 milions d’euros d’inversió directa destinats a crear 3.200 llocs de treball, als quals se sumarien aquells generats pel projecte industrial.

Altres companyies, com Prologis o Cilsa, la societat gestora de la ZAL del port de Barcelona, van comunicar al llarg de l’any els seus projectes. En el cas de Prologis, aspira a desenvolupar l’E-hub Prologis Park BCN, un projecte inmologístic de 100.000 metres quadrats on se situaran quatre edificis multinivell i dos magatzems de 21.158 metres quadrats i 19.551 metres quadrats respectivament. Per part seva, la societat gestora de la ZAL del port de Barcelona inclou en la seva proposta una inversió de 800 milions d’euros on es combinaria un centre de dades, una superfície destinada a activitats industrials i una solució mixta d’emmagatzematge i cross-docking.