5 de octubre de 2022 | Actualizado 17:54

La naviliera de Lidl escala a Barcelona per a enllaçar Europa amb la Xina i Bangladesh

Quatre portacontenidors operen les dues connexions i Martico actua com a consignatari a Espanya per a captar càrregues d'exportació
El vaixell 'Wiking', un dels quals conformen la flota de Tailwind Shipping Lines | Tailwind Shipping Lines

Els primers serveis de la naviliera Tailwind Shipping Lines, creada per la cadena de supermercats alemanya Lidl, ja han escalat en el port de Barcelona per a enllaçar Europa amb Àsia. El seu consignatari a Espanya, Martico, es responsabilitza de les dues rutes comercials de línia regular que es van iniciar a mitjans d’agost, una amb destinació a Xangai (la Xina) i una altra a Chittagong (Bangladesh), batejades com a Panda Service i Tiger Service respectivament.

Tailwind Shipping Lines compta amb una flota de quatre vaixells per a dur a terme aquests enllaços, que arriben a Europa plens de productes asiàtics per a Lidl i altres cargadors. Per això, ara s’estan posant esforços per a captar càrregues d’exportació des d’Europa cap a Àsia per a equilibrar els fluxos. A més d’escalar en la terminal BEST del port de Barcelona, totes dues rutes connecten amb un altre recinte europeu, el de Rotterdam.

Totes dues línies de la naviliera Tailwind escalen també a Rotterdam, a més d’en la terminal BEST de Barcelona

En relació a la línia entre Barcelona i Xangai, la freqüència d’aquest servei destinat a contenidors de 20 i 40 peus es realitza cada dues setmanes i el trànsit s’emmarca entre els 30 i els 36 dies en funció de la resta d’escales asiàtiques incloses en el servei (Ningbo i Shenzhen). La connexió entre la Ciutat Comtal i Chittagong també es dirigeix a contenidors de 45 peus amb un trànsit de 20 dies i sortides per a exportacions cada 18 dies.

Després d’un primer servei de prova que es va dur a terme mesos abans amb una altra embarcació, el vaixell ‘Wiking’, amb capacitat per a transportar 4.957 teus i sis anys d’antiguitat, va estrenar les escales de la naviliera en el port de Barcelona el passat 11 d’agost. Li va seguir el vaixell ‘Jadrana’, amb vuit anys d’antiguitat i 4.957 teus de capacitat, que va escalar el 10 de setembre a Barcelona. Un tercer portacontenidors, ‘Talassa’, amb 17 anys d’antiguitat i 5.527 teus de capacitat, escalarà en el recinte català el pròxim 24 de setembre. La naviliera de Lidl disposa d’un quart vaixell en la seva flota, ‘Merkur Ocean’, de 3.868 teus de capacitat i nou anys d’antiguitat, però encara no s’ha comunicat el seu ús per als serveis que enllacen amb Espanya.

El vaixell ‘Talassa’ serà el tercer de la companyia a amarrar a Barcelona i ho farà el 24 de setembre

Lidl va crear la naviliera Tailwind Shipping Lines a l’abril amb l’objectiu de disposar de vaixells per a sortejar les disrupcions de la cadena de subministraments. Al principi, tal com va confirmar Alphaliner, va llogar els vaixells ‘Wiking’, ‘Jadrana’ i ‘Merkur Ocean’ per un període de 48 mesos. Més tard, va adquirir el vaixell ‘Talassa’. Altres grans companyies de cargadors, com Amazon, Ikea, Walmart o Home Depot, van començar a noliejar vaixells i a adquirir contenidors fa un any per a evitar les dificultats sofertes durant l’estiu passat pel transport marítim. No obstant això, Lidl és la primera a llançar la seva pròpia naviliera per a no dependre de tercers i ha aconseguit situar-la en el lloc 46 del top 100 mundial de Alphaliner.