27 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:02

Les empreses estibadores de Tarragona busquen solucions per a recuperar la normalitat

L'Autoritat Portuària de Tarragona va requerir a les empreses mitjans per a evitar el coll d'ampolla operatiu i el desviament de vaixells
Ership

Les companyies estibadores del port de Tarragona estan treballant en “diferents escenaris i solucions per a recuperar la normalitat en el servei als seus clients”, segons han manifestat en un comunicat. D’aquesta manera, “s’atén el requeriment de l’Autoritat Portuària (APT) perquè se superi la situació actual, que està provocant un coll d’ampolla en les operacions i el desviament de vaixells a altres ports”. De la mateixa manera, afegeixen les empreses, “té en compte les demandes públiques dels estibadors, en el sentit de reforçar el número de personal habilitat per a aquestes tasques”.

La decisió empresarial respon a “la necessitat de superar la situació actual, fins a aconseguir de nou el ritme habitual en les activitats, garantint la labor habitual del port i, en conseqüència, evitant que els diferents sectors econòmics i les seves ocupacions, així com la població en general, sofreixin qualsevol afectació, en uns moments especialment crucials”. Per tot això, les empreses estibadores valoren “la necessitat de solucionar ràpidament les conseqüències del conflicte, per al que estan analitzant quins recursos addicionals poden destinar per a reforçar els equips de treball, a fi d’atendre amb normalitat als clients”.

D’altra banda, dimecres passat va tenir lloc la primera reunió entre empreses i estibadors per a tractar els detalls de la dissolució del centre portuari d’ocupació de Tarragona (Estarraco). Les empreses estibadores van traslladar al comitè d’empresa dels estibadors la seva oferta “de mantenir tots els llocs de treball actuals i evitar qualsevol perjudici que aquesta decisió provocada pels canvis normatius pugui comportar per als seus treballadors”. En aquest sentit, la patronal s’ha tornat a pronunciar en favor del diàleg per a “aclarir tots els dubtes que aquest procés pugui suscitar i a escoltar les propostes que es puguin formular”.