5 de octubre de 2022 | Actualizado 17:54

El creixement del port de Barcelona frega el doble dígit fins a agost

El tràfic total supera els 48 milions de tones en els primers vuit mesos, el 9,9% per sobre del mateix període de 2021
Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona manté la seva tendència al creixement enguany quant a volums, amb un trànsit que després de vuit mesos suposa un increment del 9,9% sobre el mateix període de 2021. Aquest increment percentual es tradueix en un volum de mercaderies que ja supera els 48,7 milions de tones, 4,4 milions de tones més que l’any passat. Així mateix, el recinte portuari també certifica la recuperació de l’activitat respecte a la pandèmia amb creixements en diversos sectors que ja avantatgen a les dades de 2019, i un increment del 5% en la càrrega total respecte del mateix període d’aquest any. Quant a contenidors, l’increment s’ha situat en el 1,5% superior a les xifres equivalents de 2021 (2,45 milions de teus respecte als 2,41 milions registrats en els vuit primers mesos de l’any passat) i un augment del 7,5% respecte a 2019.

Els granels líquids continuen impulsant el creixement del tràfic en el recinte català

Un mes més són els granels líquids la mercaderia que principalment impulsa el creixement en el moviment portuari, amb un total de 10,4 milions de tones en l’acumulat de l’any, el 35% més, i que es deu en gran manera al “creixement del gas natural, la gasolina i dels biocombustibles”, els augments dels quals en l’acumulat interanual aconsegueixen el 61,1%, el 143,4% i el 46,8% respectivament. En canvi, els granels sòlids no aconsegueixen arribar als mateixos números de fa un any, amb una contracció del 3,3% i un volum pròxim als 3 milions de tones. Les mercaderies que acusen el descens són la fava de soia, el ciment i el clínquer i la sal comuna, tots ells amb disminucions que en el cas del ciment i el clínquer superen el 20%. Quant a les unitats de transport intermodal (utis), s’han incrementat el 10,3% fins a agost, degut, segons fonts del port, a “els excel·lents resultats que estan mostrant les línies de cabotatge amb les Illes Balears”.

Des de l’Autoritat Portuària de Barcelona s’atribueixen les dades , i especialment la millora en relació al context previ a la pandèmia, a “la recuperació econòmica del hinterland” del port, que en el present exercici està demostrant “la seva resiliència davant situacions d’incertesa global”. En aquest sentit, l’autoritat portuària ha destacat el paper de les exportacions al Japó i Corea del Sud, els dos països que van centrar les dues últimes missions empresarials del port de Barcelona. Precisament, les comunicacions amb països d’Extrem Orient -i especialment la Xina, “principal soci comercial del port”-, acaparen gran part del volum de tràfic del recinte quant a contenidors, amb uns intercanvis que generen “més d’un terç del total”, tot i el descens del 3,3% del tràfic amb el gegant asiàtic per la caiguda de les exportacions.

EL PASSATGE DE LÍNIA REGULAR SUPERA XIFRES DE 2019
La recuperació turística certifica l’acompliment positiu de les xifres de passatge en el port de Barcelona durant els mesos d’estiu. Amb 1,18 milions de passatgers, el segment en línia regular aconsegueix superar la xifra de 2019 (1,12 milions), confirmant d’aquesta manera l’impuls del sector després de la pandèmia. No obstant això, no és el cas encara dels creueristes, les xifres dels quals (1,33 milions) segueixen lluny dels números prepandèmia (dos milions en els nou primers mesos de 2019).