30 de septiembre de 2022 | Actualizado 16:39

Puertos del Estado oficialitza l’aprovació del pla director del port de Tarragona

El document estratègic recull una inversió de 230 milions per a quatre infraestructures considerades "clau" per al desenvolupament de recinte
Autoritat Portuària de Tarragona

L’ampliació del port de Tarragona rep un nou impuls en els seus desenvolupament després de l’oficialització per part de Puertos del Estado del seu Pla Director d’Infraestructures 2015-2035, un document estratègic que “detalla les línies mestres del creixement del recinte”. Concretament, contempla la finalització dels diferents projectes d’envergadura que actualment estan en implantació en la instal·lació portuària: la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), la connexió ferroviària amb la Terminal Intermodal de Guadalajara, la millora i ampliació de la Terminal Intermodal de La Boella i el nou contradic de Ponent.

El pla estima una inversió estimada al voltant dels 230 milions d’euros només per a les quatre infraestructures -considerades “clau”-. A més, dota al recinte “de l’instrument estratègic que garanteix un creixement sostenible de les instal·lacions portuàries durant els pròxims 15 anys”, en paraules del seu president, Josep Maria Cruset.

El document fixa les actuacions estratègiques del recinte fins a 2035

Sobre les quatre infraestructures prioritàries, l’autoritat portuària informa que es troben en diferents fases de desenvolupament. En el cas de la ZAL, la construcció de la qual es va iniciar al març d’enguany i la finalització de la qual s’espera per a l’any 2023, actualment estan en marxa les obres de construcció del seu vial perimetral i un dels tres accessos a la infraestructura previstos, entre altres actuacions. La nova instal·lació implicarà la urbanització d’al voltant de 915.000 metres quadrats, segons estimacions de les autoritats del port, la qual cosa suposa una ampliació del 20% de l’espai del recinte, i es preveu que ajudi a incrementar el tràfic marítim “entre 2,7 i 4,6 milions de tones cada any”. El muntant final de la construcció s’estima en 72,8 milions d’euros.

Quant a les dues plataformes logístiques contemplades pel pla director, la Terminal de La Boella i la Terminal Guadalajara-Marchamalo, les obres també es troben en fases diferents donades les diferents característiques dels projectes. D’una banda, la Port-Tarragona Terminal La Boella implica una inversió de 50 milions d’euros destinats a la seva ampliació. Per part seva, la Terminal Guadalajara-Marchamalo, pensada per a complementar-se amb La Boella, suposa la nova construcció d’un port sec a l’interior de la Península Ibèrica, generant una connexió directa del port tarragoní amb les cadenes logístiques i els fluxos comercials nacionals i internacionals de Madrid i la seva zona metropolitana. Segons l’autoritat portuària, aquesta obra es troba en la seva segona fase de desenvolupament i està pressupostada en 20 milions d’euros.

L’única infraestructura de gran importància contemplada en el pla director del port de Tarragona que encara es troba en fase d’estudi és el contradic de Ponent, una barrera projectada en el costat sud del recinte i la inversió del qual s’estima en 86,5 milions d’euros. L’autoritat portuària preveu que la construcció del contradic contribueixi al “desenvolupament de noves àrees portuària” i “a la implantació de noves empreses”, generant així “nous tràfics marítims i noves activitats econòmiques” que tinguin “un impacte positiu en l’activitat econòmica de tota la zona d’influència del port”.