27 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:02

Les estibadores de Tarragona proposen prioritzar el personal en les tasques més productives

Les empreses apunten a que les mesures que es proposaran als estibadors incrementaran la capacitat operativa del port en un 30%
Estiba al port de Tarragona | Autoritat Portuària de Tarragona

Les empreses estibadores del port de Tarragona presentaran als estibadors una bateria de mesures “dirigides a reforçar els equips de treball i els serveis que suposarien un increment al voltant del 30% de la capacitat operativa del port”, han assenyalat fonts properes a les entitats. Les mesures “contemplen destinar recursos addicionals per reforçar els equips de treball, optimitzar la composició i la distribució de les que ja existeixen, apuntalar les feines més demanades, afavorir la correcta planificació de les activitats i augmentar el suport a les situacions concurrents que puguin generar colls d’ampolla”, han afegit. En aquest sentit, han matisat, “es tractaria de mesures per assignar personal portuari disponible només a les tasques més productives i la contractació i formació de tot el personal homologat identificat a Tarragona”.

Les mesures inclouen la contractació i formació de tot el personal homologat identificat a Tarragona

Amb aquestes dues mesures, han afegit, “s’espera poder atendre més vaixells de forma immediata”. A més, “en cas de no ser suficients, es buscaran alternatives coordinades per incorporar treballadors ja habilitats”. Les empreses han assenyalat que l’objectiu és “superar la situació d’embús en les feines i els serveis que presten als vaixells i, d’aquesta manera, recuperar la normalitat en el servei als clients, a la vegada que preparen les seves estructures per poder donar resposta a les necessitats dels seus clients i del hinterland del port de Tarragona”.

La proposta respon al compromís adquirit per les empreses estibadores davant la petició de l’Autoritat Portuària de Tarragona “de superar el coll d’ampolla en les operacions i el desviament d’embarcacions a altres ports que ha provocat l’alentiment de les feines per part dels estibadors durant les setmanes anteriors”, han indicat les entitats. Així mateix, han assenyalat que també “dona resposta a les demandes públiques dels estibadors, en el sentit de reforçar el personal habilitat per a aquestes tasques”.

ELS FABRICANTS DE PINSO PER A ANIMALS DEMANEN UNA SOLUCIÓ RÀPIDA
La Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales (CESFAC) ha manifestat la seva disposició per col·laborar amb l’objectiu de buscar solucions “per pal·liar les conseqüències del conflicte laboral que s’està registrant al port de Tarragona arran de la liberalització de l’estiba portuària”. El seu president, Fernando Antúnez, ha afirmat que la cadena “de subministrament de pinsos a les granges no pot aturar-se”. Per això, “ens posem a disposició del sector per intentar trobar solucions al correcte flux de matèries primeres des del port de Tarragona que ha fet que el ritme de descàrrega s’hagi reduït aproximadament el 80% respecte de les operacions habituals”. Antúnez ha instat les administracions “a prendre part en l’assumpte de manera àgil per posar fi a aquesta situació que, si s’allarga, podria suposar un alentiment per al subministrament de blat de moro, farina de soja i altres ingredients destinats a l’alimentació animal a les fàbriques de pinso i, així, un detriment en el subministrament d’aliments a les granges de Catalunya i Aragó”.