6 de diciembre de 2022 | Actualizado 16:14

Dachser creix a Barcelona amb un centre logístic per a un client de llar i complements

Ha llogat un actiu logístic a Meridia Capital de 25.000 metres quadrats a Gelida (Barcelona) que començarà a operar l'any 2023
Imatge virtual del centre logístic una vegada finalitzades les feines de modernització | Savills

L’operador logístic Dachser ha arribat a un acord amb la gestora d’inversió Meridia Capital per ocupar un actiu logístic de 25.000 metres quadrats al termini municipal de Gelida (Barcelona). La gestora d’inversió, assessorada per Savills, i l’operador logístic i de transport han arribat a un acord per llogar l’immoble durant els pròxims sis anys, i aquest serà utilitzat com a magatzem dedicat a “un important client de Dachser del sector de la llar i complements”, que l’entitat ha evitat identificar. La posada en marxa de les operacions es preveu per principis de l’any 2023. 

L’immoble consta d’una planta baixa de 23.150 metres quadrats i d’un altell de 1.850 metres quadrats per a oficines que donarà servei al personal de Dachser. El centre està dotat d’un total de 53 molls de càrrega, repartits en tres de les seves quatre façanes, la qual cosa facilita el fluxe de càrrega i descàrrega de mercaderies. A més, des de Dachser tenen previst realitzar “una important inversió en el nou centre per optimitzar els serveis al client, amb el qual també treballem a escala europea”.

Aquest centre logístic es troba a la segona corona logística de Barcelona, a l’eix de l’AP-7. A més, permet acollir activitat mixta que combini logística amb el cross-dock. L’any 2021, quan Meridia Capital va iniciar la comercialització de la plataforma, hi van dur a terme un seguit d’actuacions per “dotar-la de millors infraestructures, eficiència energètica i funcionalitat”. Per aquesta raó, compta amb il·luminació LED a tot l’edifici, plaques fotovoltaiques a coberta i places d’aparcament per a vehicles elèctrics.