1 de diciembre de 2022 | Actualizado 0:01

Els granels líquids sostenen el tràfic a l’alça al port de Barcelona fins a setembre

El moviment de contenidors al recinte català s'ha vist beneficiat per l'evolució dels plens d'importació, que creixen el 4,8%
Meroil

La tendència dels granels líquids durant tot l’any, especialment la que registra la partida d’hidrocarburs, sostenen la corba a l’alça del port de Barcelona en l’acumulat interanual fins a setembre. L’Autoritat Portuària de Barcelona ha comptabilitzat 54 milions de tones fins setembre, un creixement del 8,4% respecte de l’acumulat de 2021. També s’ha incrementat en un 1,1% el moviment de contenidors, fins a arribar als 2,7 milions de teus.

Com ha succeït durant gran part de l’exercici, els granels líquids mantenen la seva evolució a l’alça. La crisi energètica provocada per la guerra a Ucraïna i les sancions que se n’han derivat sobre Rússia mantenen elevats els increments en el tràfic d’hidrocarburs del port. Entre gener i setembre, el tràfic d’hidrocarburs ha ascendit fins “els 8,7 milions de tones (+37,7%) gràcies en bona part als increments del gas natural (+56%) i la benzina (+111,8%)”, ha enumerat l’autoritat portuària.

El tràfic d’automòbils al port creix un 1% després de mesos d’estancament

Per la seva banda, el tràfic de contenidors s’ha vist beneficiat per l’evolució dels plens d’importació, que creixen el 4,8%, mentre que els d’exportació baixen el -7,3%. Per àrees geogràfiques, l’Extrem Orient i el Japó, juntament amb el Sud-est asiàtic, el Mediterrani Oriental i Orient Mitjà són els principals forelands del port de Barcelona. Durant els nou primers mesos del 2022, Xina ha captat un 27,5% dels contenidors plens amb origen i destí al recinte català, amb un volum de 315.738 teus (-3,4%). Alguns dels principals socis de la infraestructura catalana són els Estats Units, amb un creixement dels contenidors plens d’importació (22.525 teus, +18,1%) i d’exportació (51.975, +11,9%); i Turquia, amb 27.268 teus d’exportació (+3,7%) i 32.210 teus d’importació (+11,3%). Com en els mesos anteriors, destaquen també els creixements de les exportacions al Japó (+26%) i a Corea del Sud (+46,6%).

Des de l’Autoritat Portuària de Barcelona, han destacat també el moviment d’automòbils, que creix per primera vegada aquest any l’1% “després de mesos d’estancament gràcies als bons resultats en les importaciones i els trànsits”, segons ha subratllat l’entitat.

Pel que fa al moviment intermodal al port de Barcelona, s’ha registrat un volum de 323.007 unitats de transport intermodal (utis) en els nou primers mesos de l’exercici. Aquesta xifra representa el 9,3% més que el mateix període de 2021. Per al tràfic ferroportuari, els contenidors tornen a disminuir les seves xifres i tanquen amb un acumulat el 16% menor fins al mes de setembre. Per la seva banda, el moviment de vehicles per ferrocarril al recinte portuari s’ha incrementat l’11,7% i ja s’aproxima a les 23.000 unitats. Tanmateix, són els granels els que experimenten un major creixement en l’àmbit ferroportuari, amb un ascens del 27,4% fins a setembre.

EL TRÀFIC DE PASSATGERS A BALEARS IMPULSA LES XIFRES DE L’ESTIU
El balanç dels nou primers mesos de l’any pel que fa al volum de passatgers és de tres milions entre creueristes i usuaris de ferri. L’autoritat portuària destaca el creixement dels segons, que superen ja les xifres prepandèmia amb 1,3 milions respecte als 1,2 de setembre de 2019, una circumstància atribuïble a “la recuperació del turisme que viatja a les illes Balears”. Els creueristes, per la seva banda, “segueixen augmentant de forma continuada després de la recuperació de l’activitat”, el juny de 2021, i ja es xifren en 1,6 milions de passatgers des de principi d’any.