6 de febrero de 2023 | Actualizado 12:47

El DFactory de Barcelona acollirà la pròxima conferència de zones franques iberoamericanes

El Consorci de la Zona Franca ya organizó la edición de 2019 de este evento, en el marco del Congreso Mundial de Zonas Francas
El delegado especial del Estado en la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro; la presidenta de AZFA, Claudia Perellano; y la directora general de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué | Consorci de la Zona Franca de Barcelona

L’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA) ha triat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) com a amfitrió del seu pròxim congrés anual, que se celebrarà entre els dies 7 i 9 de novembre de 2023. L’entitat catalana havia presentat la seva candidatura per a tal efecte durant l’edició d’enguany, que ha tingut lloc entre l’1 i el 2 de desembre a la República Dominicana i a la qual han assistit el delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, i la seva directora general, Blanca Sorigué. Des de la institució catalana han confirmat que l’esdeveniment tindrà lloc en l’edifici DFactory, i que coincidirà en dates amb el Smart City Expo World Congress, també celebrat a Barcelona. La Ciutat Comtal ja va acollir la conferència de zones franques iberoamericanes l’any 2019, dins de l’edició d’aquest any del Congrés Mundial de Zones Franques.

600 zones franques

La AZFA representa a més de 600 zones franques a tot el món

egons informa la institució catalana, la Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica “és l’esdeveniment més important per a aquest sector”, i en ella es donen cita “operadors, usuaris, entitats governamentals, inversors, consultors i proveïdors de la indústria” per a “discutir la situació actual, avanços, innovacions, millors pràctiques, tendències i desafiaments del futur”. La seva entitat organitzadora, AZFA, “representa als seus afiliats en 25 països de dos continents, aglutinant més de 600 zones franques amb més de 13.000 empreses instal·lades en elles”.

Fonts de la Zona Franca de Barcelona han explicat que, durant la seva intervenció en l’actual edició del congrés, el delegat especial, Pere Navarro, ha fet balanç dels diferents projectes que té en marxa l’entitat. Entre ells, Navarro s’ha referit a la incubadora 4.0 enfocada en la supply chain “que començarà la seva activitat en 2023”; i també ha destacat la incubadora d’empreses 3D instal·lada en la zona franca barcelonina, que a l’octubre va aconseguir el centenar d’empreses incubades més d’un any abans del que es preveu.