29 de enero de 2023 | Actualizado 7:01

El clúster In-Move reforçarà la formació en ferrocarril de l’Escola Europea Intermodal

Les dues entitats dissenyaran una oferta formativa conjunta per a professionals que inclourà aprenentatge al port de Barcelona
El Cluster Manager a Railgrup, Ignasi Gomez-Belinchón; el director de l'Escola Europea-Intermodal Transport, Eduard Rodès; el president de Railgrup, Enric Ticó; i la Chief Business Officer a l'Escola Europea - Intermodal Transport, Marta Miquel (d'esquerra a dreta) | Escola Europea - Intermodal Transport

El clúster d’empreses multimodal In-Move by Railgrup ha firmat un acord de col·laboració amb l’Escola Europea-Intermodal Transport per reforçar l’apartat ferroviari d’aquesta entitat formativa. L’Escola, que ja comptava amb cursos i formacions dirigides a aquest mode de transport en l’àmbit logístic, integrarà ara una proposta formativa centrada en l’intermodalitat, per a la qual tindrà la participació dels col·laboradors d’In-Move, “professionals especialitzats amb àmplia experiència al sector ferroviari i marítim de mercaderies”. Segons fonts de l’Escola, els nous cursos, que es dissenyaran conjuntament amb l’entitat empresarial, aniran dirigits principalment a “professionals responsables de gestionar cadenes logístiques en les quals el transport intermodal pot ser una alternativa rendible per servei, cost o temps”. Així mateix, les dues institucions també busquen “sensibilitzar els usuaris de transport i operadors logístics” per apropar-los a “les polítiques de promoció del ferrocarril de la Unió Europea”.

In-Move i l’Escola Europea dissenyaran una proposta formativa integrada sobre intermodalitat

Segons l’Escola Europea, l’objectiu dels cursos consistirà a aportar coneixement pràctic als professionals a l’hora de plantejar-se operacions que tinguin a veure amb el ferrocarril. Concretament, es busca instruir-los “perquè puguin analitzar els diferents elements que són necessaris per contractar un tren i els seus costos associats, així com conèixer la infraestructura i els equipaments intermodals que permeten utilitzar el transport ferroviari com a part de la cadena de transport multimodal”. Per fer-ho, l’oferta formadora combinarà classes teòriques i “aprenentatge vivencial”. Els usuaris podran visitar les instal·lacions del port de Barcelona, on se situa l’entitat formativa, i apropar-se a les estructures ferroportuàries que operen al recinte. En aquest sentit, l’Escola Europea destaca que la formació pivotarà sobre el concepte de comodalitat, és a dir, en una gestió el més eficient possible del transport que contempli els diferents modes de transport per assolir-la.