31 de enero de 2023 | Actualizado 17:54

L’auge dels sòlids a granel augmenta el trànsit de camions al port de Tarragona

El recinte portuari assoleix una xifra històrica de 85.125 moviments d'entrada i sortida d'aquests vehicles en el mes de novembre
Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona va assolir el passat mes de novembre un màxim històric pel que fa al trànsit de camions a les seves instal·lacions. Concretament, l’autoritat portuària informa de 85.125 moviments d’entrada i de sortida durant aquest període, una xifra que supera la de gener de 2019, de 83.900 moviments, fins ara rècord de la sèrie històrica iniciada el gener de 2012. La raó, indiquen fonts del port, rau en “el gran moviment de productes agroalimentaris i d’altres sòlids a granel, com els productes energètics” que la instal·lació duu registrant durant tot l’exercici. De fet, el port de Tarragona va assolir també aquest any una xifra històrica de moviment de productes agroalimentaris, quan va arribar a les 576.317 tones el mes de juny.

763.328 moviments

El recinte registra un total de 763.328 moviments d’entrada i sortida de camions aquest any

En l’acumulat anual, el recinte registra 763.328 moviments de camió, unes dades que superen les de 2018 (763.022 moviments), abans de la pandèmia, però se situen lleugerament per sota de 2019 (766.684 moviments). De fet, el moviment total de vehicles a motor (inclosos furgonetes, turismes, motocicletes i altres similars) també creix el 18,8% respecte del mes de novembre de 2021, “i s’apropa, per primera vegada en l’etapa post-Covid, als màxims històrics”, han afirmat fonts del port. No obstant això, aquests moviments segueixen per sota de les dades que es van registrar en els primers onze mesos de l’any entre els exercicis 2016 i 2019, en bona mesura per la menor assiduïtat dels vehicles que no són camions, “fruit de canvis de comportament” respecte a abans de la pandèmia “que encara persisteixen”.

En el rànquing particular de moviment de camions al mes de novembre, el dia 9 va ser el de major trànsit, 4.874 moviments. Aquesta xifra també és la més alta per a un sol dia d’aquest any, i la segona de la sèrie històrica, per darrere del 3 de febrer de 2020 (5.209 moviments). Altres dies propers al 9, el 7, el 8 i el 10 de novembre, el port també va registrar “un fort tràfic” de camions, situant aquests dies “en el top deu de la sèrie històrica” que va començar el 2012.