5 de febrero de 2023 | Actualizado 8:26

El fons Clarion Partners Europe adquireix el projecte d’un centre logístic a Tarragona

El gestor de fons d'inversió li ha comprat el terreny amb un projecte logístic a Carbonell Figueras, per 20 milions d'euros
JLL

La gestora de fons d’inversió nord-americana Clarion Partners Europe desenvoluparà un nou actiu logístic a Valls, Tarragona. Ho farà després d’adquirir els terrenys amb un projecte ja iniciat al contractista Carbonell Figueras, en una operació que fonts de les empreses participants han confirmat que se situa en els 20 milions d’euros. D’aquesta manera, l’empresa desenvoluparà dues naus a la mateixa àrea on es troben dos centres de distribució d’Ikea, així com altres firmes dedicades a la logística, com XPO, a la indústria alimentària, com Kellogg’s i Griffith Foods, i a l’automoció, com Lear Corporation. La comercialització de l’actiu correspon a les consultores CBRE i JLL , i, segons aquesta última empresa, s’espera que “l’edifici s’entregui en el segon trimestre de 2023”.

53.000 metres quadrats

Els terrenys del futur complex es despleguen sobre 53.000 metres quadrats

Segons informen les empreses involucrades, el total del terreny adquirit per Clarion és de 53.000 metres quadrats, 30.000 metres quadrats dels quals corresponen a les dues naus, ja en construcció. La seva promoció continua corresponent a Carbonell Figueras. Els edificis es distribueixen entre un de 21.000 metres quadrats i un altre de 9.000 metres quadrats, i “s’estan construint d’acord amb estàndards moderns, incloent-hi 11,5 metres d’alçada lliure, 32 portes de moll i més de 300 places d’aparcament”. Les empreses participants en l’operació també informen que el projecte comptarà amb panells solars fotovoltaics i amb il·luminació LED. El complex logístic de Valls, per la seva localització, es troba a prop de l’autopista AP-2, amb connexió a Madrid, i de l’AP-7, que connecta aquesta zona del sud de Catalunya amb València.