29 de enero de 2023 | Actualizado 7:01

FM Logistic utilitza camions tractors elèctrics a les seves instal·lacions de Tarragona

Els camions tractors s'utilitzen per moure els remolcs dels camions de les seves instal·lacions entre els molls de càrrega i el pàrquing
FM Logistic

L’operador logístic FM Logistic ha posat en marxa una solució de camions tractors elèctrics destinats a la zona exterior dels magatzems a les instal·lacions que opera a Valls (Tarragona). “Ens hem convertit en els primers a utilitzar-los”, destaquen des d’FM Logistic. Els camions tractors de campa elèctrics seran usats per moure els remolcs dels camions dins de les seves instal·lacions, entre els molls de càrrega i el pàrquing d’espera. “Amb aquesta acció, s’aconsegueix optimitzar el treball del transportista, ja que pot fer altres rutes mentre FM Logistic Ibèrica gestiona la càrrega o descàrrega de la mercaderia del seu remolc, de forma sostenible, al magatzem”, explica el director d’FM Logistic Valls, Óscar Reyes. 

A més, Óscar Reyes destaca que FM Logistic Ibèrica pot aparcar el remolc al pàrquing d’espera i així deixar els molls lliures per a les següents càrregues o descàrregues de camions. “D’aquesta manera, s’aconsegueix una optimització de recursos tant dins del magatzem com en les hores d’espera dels xofers, i s’elimina la petjada de carboni dins de les instal·lacions”, afegeix.

“Aconseguim optimitzar els recursos dins del magatzem i a les hores d’espera dels xofers”
Óscar Reyes Director d'FM Logistic Valls

Aquesta inversió s’emmarca dins del nou posicionament de l’empresa, que advoca per una cadena de subministrament que fomenti un consum més responsable i una economia més sostenible. L’ús del motor elèctric equival, segons l’entitat, a una reducció de 90 tones en emissions de CO2 a l’any i disposa d’una bateria de gran capacitat amb 222 quilowatts l’hora (kWh), la qual cosa es tradueix en una economia de 14 hores aproximadament.

El nou sistema d’accionament elèctric del camió tractor requereix menys peces que la generació anterior, la qual cosa implica una reducció en els costos de manteniment i en el consum d’energia. Per altra banda, la cabina està construïda amb acer d’alta resistència que compleix amb les actuals normatives europees vigents pel que fa a seguretat. De la mateixa manera, està muntada sobre tres punts de goma antivibracions, cosa que millora l’ergonomia de l’operari.

FM LOGISTIC TREBALLA EN UN CAMIÓ TRACTOR D’HIDROGEN
FM Logistic també està desenvolupant juntament amb Técnicas Reunidas, Avia Ingeniería,  Tecnalia i altres socis, dins del projecye ShineFleet recolzat pel ministeri de Ciencia e Innovación, “el primer camió tractor elèctric d’hidrogen que podrà realitzar maniobres autònomes com ara l’aculi a moll dins del magatzem de què disposa FM Logistic a Illescas”, destaquen. La setmana passada es van estar duent a terme diferents proves i preses de dades amb els sensors a Illescas. Aquest projecte, iniciat el 2020, té prevista la seva conclusió el 2023. En una segona fase el camió tractor sortirà a la carretera i efectuarà entregues de forma sostenible per als clients. “FM Logistic aspira a convertir-se en un soci de referència per a una cadena de subministrament omnicanal sostenible al mateix temps que se satisfan les demandes de solidesa, resiliència, velocitat i rendibilitat”, exposa el director general d’FM Logistic Ibérica, Pablo Gómez.