31 de enero de 2023 | Actualizado 17:54

L’Escola Europea duu els seus cursos especialitzats en operativa ferroviària a Madrid

El programa educatiu sorgeix de la col·laboració amb organismes com Ports de l'Estat, Renfe, Adif o el port de Barcelona
Una formació en una de les anteriors edicions de SURCO Operations II, de l'Escola Europea Intermodal-Transport. | Escola Europea Intermodal-Transport

L’Escola Europea-Intermodal Transport de Barcelona impartirà el seu curs avançat especialitzat en gestió intermodal de ferrocarril, SURCO Operations II, a Madrid, el pròxim mes de gener. La formació sorgeix d’un programa dissenyat juntament amb organismes públics i privats dels sectors ferroviari i marítim, i va dirigit “a professionals, de l’Administració Pública i d’empreses privades, que busquen conèixer en profunditat la infraestructura i els equipaments intermodals, així com els processos de gestió que permeten utilitzar el transport ferroviari com una part de la cadena multimodal”, especifiquen fonts de l’entitat formativa. Aquesta segona part del programa ferroviari de l’escola -la primera és SURCO operations I- inclou classes presencials en instal·lacions intermodals. Entre el 23 i el 31 de gener, es realitzarà per primera vegada a Madrid.

La formació teòrica s’impartirà a la seu de Ports de l’Estat a Madrid

Segons fonts del centre, “en l’últim any hem rebut sol·licituds de diferents regions per impartir el curs”, i una d’elles era Madrid. “El fet que ho fem a Barcelona a vegades pot limitar els potencials participants d’altres regions d’Espanya, i en aquest cas teníem moltes sol·licituds d’empreses de Madrid”, assenyalen. D’aquesta manera, les classes teòriques tindran lloc a la seu madrilenya de Ports de l’Estat, una de les entitats col·laboradores juntament amb l’Autoritat Portuària de Barcelona, Renfe, Adif, VIIA, Puerto Seco de Madrid, Slisa, Suardiaz Rail i In-Move by Railgrup, amb qui l’Escola Europea ha signat recentment un conveni de col·laboració per reforçar la seva oferta en ferrocarril.

Segons el programa que presenta el centre educatiu, aquest complement formatiu requereix certs coneixements base del sector, però també està dirigit a incrementar l’ús de l’intermodal i el mode ferroviari en les operatives dels professionals logístics. En ell, els participants hauran de resoldre “un cas d’estudi, basant-se en escenaris operatius reals”. A més, el trasllat a Madrid farà possibles les visites a la terminal Intermodal de Coslada i a la terminal d’Azuqueca d’Henares, a banda d’una visita al centre de control ferroviari d’Adif a l’Estació d’Atocha, el CRC / H24.