31 de enero de 2023 | Actualizado 17:54

Raquel Sánchez defensa la col·laboració publicoprivada per a les autopistes ferroviàries

La ministra ha subratllat el paper del pla Mercancías 30 per situar al 10% el tràfic de mercaderies transportades per ferrocarril
Raquel Sánchez, Lluís Salvadó i Santi Vila | E.M.

La col·laboració publicoprivada ha d’alçar-se com un dels pilars pel que fa al desenvolupament d’autopistes ferroviàries a Espanya. Així ho ha defensat aquest matí la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, al Cercle d’Infraestructures. De fet, la ministra ha recordat que el sector públic està fent el seu paper i s’ha referit al pla Mercancías 30 i els ecoincentius, entre altres, però ha matisat que també cal que les empreses accelerin les seves inversions.

Raquel Sánchez lamenta els discursos victimistes a Catalunya i recorda l’herència rebuda del PP

La ministra també ha centrat la seva intervenció en les inversions a Catalunya. Sánchez ha explicat que la comunitat autònoma ha sigut “víctima d’un dèficit d’inversió des del 2012 al 2017” producte dels governs del Partit Popular (PP). Al seu parer, abans “no s’invertia prou a la regió, però ara sí”, ha afegit la política del PSOE. També ha titllat de “victimistes” les tradicionals acusacions d’infrafinançament a Catalunya i ha subratllat que aquestes declaracions “alimenten un debat que no s’ajusta a la realitat i que, a més a més, genera tensió social”. Més enllà d’aquesta defensa de la feina feta pel Govern socialista des del 2018, la ministra ha reconegut que les obres que s’estan desenvolupant actualment, entre les quals s’inclouen les del Corredor Mediterrani, poden generar tensions en alguns punts, com és el cas de la xarxa de rodalies catalana.

L’acte també ha comptat amb la presència del president del port de Barcelona, Lluís Salvadó, i del president de la Fundació Cercle d’Infraestructures, i antic conseller de Territori, Santi Vila. Salvadó, que va ser nomenat president del port fa dues setmanes, ha defensat la posició del recinte català com un dels principals enclavaments de la connexió amb França i ha explicat que, malgrat els pocs dies que porta al càrrec, té “bona sintonia” amb l’equip ministerial. Aquesta col·laboració, segons Salvadó, s’ha fet palesa en la visió que comparteixen respecte al paper dels nous accessos ferroviaris i viaris al port de Barcelona.