31 de enero de 2023 | Actualizado 17:54

Coordinadora i les empreses estibadores de Barcelona oficialitzen el seu acord salarial

Es tanquen dos anys de conveni amb una pujada salarial del 4% per a l'any 2023 i del 3% per a l'any 2024
APM Terminals Barcelona

Els sindicats Coordinadora USTP i Coordinadora OTEP i les empreses estibadores del port de Barcelona han oficialitzat l’acord sobre la negociació del conveni col·lectiu provincial per als propers dos anys. Els agents han acordat que, per a l’any 2023, hi hagi una pujada salarial del 4%, a més d’un 1% addicional en paga única sobre les taules salarials del 2024. Per al 2024 s’ha pactat un increment del 3%.

D’altra banda, la direcció de l’empresa APM Terminals ha acceptat l’article de la garantia salarial per als salaris bruts pactats, un dels esculls que impedia arribar a un acord a començaments de setmana. La signatura de l’acord entre empreses i sindicats s’ha formalitzat avui a l’òrgan de conciliació laboral de la conselleria catalana de Treball, tot i que l’assemblea general de treballadors, que es va fer dilluns, ja havia acceptat aquestes condicions.

L’acord es va assolir el primer dia de la setmana. Dilluns al matí, les dues parts van arribar a un principi d’acord a l’acte de conciliació previst, però posteriorment es van trencar les negociacions. Finalment, a la tarda, els representants dels treballadors van votar i van acceptar la proposta. Segons els sindicats, les causes del preavís de vaga es devien que les empreses no havien cedit a l’hora d’acceptar la decisió adoptada per majoria a l’assemblea general de treballadors celebrada el 16 de novembre passat. Aleshores, la part empresarial, organitzada a través de l’Associación de Empresas Estibadoras del Puerto de Barcelona, oferia un increment del 3% en taules salarials i del 2% dels salaris en una paga única al mes de gener.