5 de febrero de 2023 | Actualizado 8:26

El port de Barcelona cita els seus representants comercials per fixar estratègies

Els representants s'han reunit per primera vegada amb el nou president de l'autoritat portuària, Lluís Salvadó
Al centre de la imatge, el president del port, Lluís Salvadó; a la seva dreta, la subdirectora general de Comercial i Màrqueting, Carla Salvadó, i, al seu costat, el director general, José Alberto Carbonell, amb els representants comercials. | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona va congregar la setmana passada a la capital catalana els seus representants comercials ubicats a geografies estratègiques. Durant la trobada celebrada a l’edifici World Trade Center del port, les dues parts van coordinar les seves estratègies i compartir “experiències en la projecció exterior del port de Barcelona”. A més, en aquesta ocasió, els set representants comercials que hi van assistir es van reunir per primera vegada amb el nou president de l’autoritat portuària des de finals de novembre, Lluís Salvadó, qui “els va agrair la seva tasca als principals mercats del hinterland i el foreland del port de Barcelona”, segons fonts de la mateixa entitat.

Els representants comercials s’ubiquen en geografies que el port considera estratègiques

Els representants es distribueixen per regions geogràfiques els mercats de les quals tenen consideració d’estratègics per part del port: dins de la Península Ibèrica, Luis Puzo gestiona l’àrea d’Aragó, Navarra i la Rioja; a França, el port treballa amb dos representants, Nathalie Thomas i Claire Pérez; a la Xina, Joan Dedeu és el representant del port, mentre que per al Sud-est Asiàtic ho és Luz Pérez, i al Japó la funció l’exerceix Takao Suzuki; a l’Amèrica del Sud se n’ha encarregat, fins ara, Hugo Lejtman, i al Magreb, d’incorporació recent, el representant és Zouhair Benjelloun.

Durant les reunions, el recinte i els representants intercanvien informació sobre les realitats que gestionen, de cara a fixar un enfocament comercial comú: el port ha compartit amb ells projectes com ara Nexigen (electrificació de molls) l’arribada de la Copa Amèrica de Vela, l’impuls a la digitalització o la millora de les connexions ferroviàries, mentre que els representants han traslladat “la realitat dels seus mercats, així com les perspectives i oportunitats de futur que aquests presenten”, ha informat l’autoritat portuària.